Ferieminner

Selv om ferien er over, så kan du ta vare på minnene. Gjør så mye ut av det som du gidder, så får du og familien noe å mimre over når det hele kommer litt på avstand. Feriebildene fortjener ikke å bli gjemt i en skuff.

Publisert Oppdatert
Feriealbum
Den enkleste måten å ta vare på feriebildene på er å sette dem inn i et album. De gode, gamle albumene med plastlommer gjør nytten, men det er mye morsommere å sette dem inn i et album med sider av papp, slik at du kan skrive litt og lime inn andre ting.
Du trenger ikke å lage en avansert scrapbook for å få et festlig album.

Hvis bildene ikke er digitale og klippet til ved hjelp av datamaskinen, så bruker du bare en saks eller en tapetkniv/skalpell og stållinjal. Da gjør det ikke noe om bildet ikke er helt perfekt.

Bruk en limstift og sett bildene på pappsidene. La det være plass til litt tekst også. Om du har flere bildet fra en begivenhet eller attraksjon, så setter du disse inn på samme side og lar det være plass til en litt lengre tekst. Hvis ikke kan du gjerne skrive under hvert enkelt bilde. Sammen med bildene kan du lime inn flybilletter eller andre småting du har fått med deg hjem.
Kanskje finner du også noe på nettet som kan skrives ut og limes inn?

Barnas små skatter.
De fleste barn liker å samle på ting de finner. Det kan være småstein, skjell eller annet småtteri. I stedet for å håpe på at barnet skal glemme de små skattene, så kan de legges i små glass med lokk eller limes på treplater. Merk glasset eller platen med tid og sted, så kan et bli fine ting å ta frem senere.

Settekasser kan også være et godt alternativ for de fineste tingene.

Sommerblomstene.
Snart blir det for kaldt for blomser og planter. Enkelte blomster kan tørkes ved å henges opp, andre kan tørkes i "t ørkesand", Men det tryggeste er kanskje å presse dem. Legg blomtene i press ved hjelp av aviser og tunge bøker eller plater. Når de er tørket og presset kan de settes på papp-plater eller i et album med kontaktpapir over.
Med litt hjelp er dette noe barna absolutt kan være med på. En enkel papp-plate med en presset blomst blir også fin i en liten ramme eller som et kort.

Det er fortsatt tid.
Om du ikke har vært på ferie eller mangler bilder, så er det ikke for sent. Det er fortsatt sommer. Ta med deg familien på tur og knips noen bilder. Er du ikke særlig flink til sånt, så er det mulig å få med seg en fotograf også.
Sett bildene i en ramme, i album eller send dem ut som en hyggelig feriehilsen til familie og venner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning