Ferie med barna

En ferietur med småbarn behøver ikke bare å være stressende. Dere behøver ikke dra langt for å kose dere!

Publisert Oppdatert
Har du flere barn under ti år, er det ikke sikkert at dere trenger å dra på ferie i det hele tatt. Livet til unger under ti år er stappfulle av eventyr hver eneste dag, hvorfor ikke bare dra på små dagsturer og utflukter et par ganger i uken?

Tur i Norge

Det er likevel en selvfølge at du og mannen din gjerne kan tenke dere å komme dere litt bort fra hjemmet sammen med barna, en forandring i hverdagen fryder. Men et godt tips er da og ikke dra alt for langt på tur. Skal dere dra på ferie, kan en biltur til Bø-sommarland eller Dyreparken i Kristiansand være gode alternativ. Bor dere langt borte, kan dere vurdere hurtigruta eller flytur.

Syden senere

Når barna er små, er ferie i nabolandene i Skandinavia strålende alternativer. Reiseselskaper lokker barnefamilier med bamseklubber og aktiviteter for barn, likevel kan dette være et bedre alternativ for barna når de er blitt eldre.

Når barna er over ti år, vil de kunne delta på flere aktiviteter, absorbere og nyte et sydlig land. Opplevelsene vil bli husket bedre senere i livet, dessuten klarer de seg mer selv. I tillegg slipper du og mannen din å gå til sengs alt for tidlig, men kan være sammen med barna og nyte de lange sommerkveldene.

Nabolandene

Det er også virkelig koselig å ta turen til Danmark eller Sverige enten det er med personbil, campingbil, båt med overnatting eller fly. Nabolandene svømmer over av moroparker med trampoliner, bassenger og karuseller som ikke behøver å koste dere skjorta. Dessuten er det alltid et populært alternativ for ungene om dere leiger en hytte eller et sommerhus med plen til fotball, cricket og andre leker, samt til grilling og piknik.

Tid til to

Om du og mannen din ønsker en real pause fra ungene, hvorfor ikke lage en avtale med svigers, eller søster og bror om å la barna få bli en uke eller to hos dem mens dere drar på ferie?

Slekt er til for å hjelpe hverandre og de som er glade i dere, vil at dere skal ha det bra, de vil skjønne at det er viktig å pleie forholdet deres for at barna skal være lykkelige.

Dere kan invitere slekten på en god middag med vin som takk, eller gjengjelde tjenesten for en senere anledning.

Reiselinker


Visit Norway
 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning