Ferie lett på nett

Om du ennå ikke har booket sommerens ferie, er det mye å spare om du følger med på nettet. Her får du noen tips til hvor du skal lete.

Publisert Oppdatert
Du kan spare mye penger på å bestille, fikse og organisere din egen ferietur på Internet. Det er lettvint, kjapt og oversiktlig og du er kun noen få tastetrykk unna din egen drømmeferie!

Rutefly

Det blir mer og mer vanlig å ta rutefly i stedet for å bestille charterturer. Det er også penger å spare om du finner og booker hotellet selv. Om du reiser med rutefly kan du også være mer fleksibel med henhold til hvor lenge du vil være borte og når du vil reise.

Sterling har rimelige flyvninger til flere steder. Følg med på lavpriskalenderen. Norwegian tilbyr også svært rimelige flyvninger i inn og utland.

Hoteller

Det er penger å spare på å bestille hotellet direkte, i stedet for å booke gjennom reisebyrå. Prøv for eksempel tripadvisor. Her finner du både priser og andres erfaringer med de forskjellige hotellene. Ellers kan man selvsagt gjøre et søk på stedet man skal til og ordet hotel eller appartment. De fleste kjedene har egne websider med priser og mulighet for å booke rom.

Restplasser

Om du bare ønsker å komme deg bort en stund kan en restplass være tingen. Om du bestiller en reise med uspesifisert bosted, kan du selvsagt havne på et øde sted og i et slitent hotellrom, men du kan også ha flaks og ende opp i en lekker leilighet midt i sentrum. Felles for disse reisene er at de er rimelige - om du kan pakke kofferten ganske raskt! Restplass.no er kanskje det mest kjente stedet å begynne. Her er det både spesifiserte og uspesifiserte hoteller. Akkurat nå får du en ukes ferie (uspesifisert) til under tusenlappen i juni. For rundt 2000 kroner får du 2 uker (spesifisert) for eksempel på Kreta, men da er fristen kort. Ving har også en lavpriskalender der du kan finne gode tilbud.

Alternativer

Du trenger ikke å reise til Gran Canaria, Kreta eller andre typiske "syden"-steder for å ta en ferietur. Ta en ekstra lang storby-weekend i en by du ikke har besøkt tidligere. Du trenger ikke engang å reise til utlandet. Norge er et fint ferieland, uansett om man ønsker en byferie, sørlandsidyll eller naturopplevelser.

God tur og god sommer!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning