Feminint verktøy

Den tiden da mannfolka hadde enerett på å bruke verktøy er over. Skaff deg ditt eget verktøy og slipp unna leterunden i mannens verktøykasse.

Publisert Oppdatert
De fleste hjem har løse skruer, bilder som skal opp på veggen og andre småting som skal fikses. De aller fleste av disse tingene får du fikset raskt og greit med egnet verktøy. Og det kan være like greit å skaffe seg et lite utvalg med det samme.

Kjøp en verktøykasse som har god plass eller kanskje en verktøyveske passer bedre? Den bør være lett å bære med seg, ha flere rom til verktøyet og ha sin faste plass i en bod eller et skap. Vær nøye med å legge bort verktøyet hver gang du har brukt det.

Det er ikke så mye man trenger til de minste jobbene. Kjøp først inn basisverktøy og spe på med spesialverktøy etter behov.

Basisverktøy:

¿ En middels stor hammer
¿ Skrutrekker med bits i forskjellige størrelser
¿ Håndsag
¿ Tang/Avbiter
¿ Skiftenøkkel
¿ Tapetkniv(er)
¿ Målebånd
¿ Vater

Basisverkøtyet får du tak i stort sett over alt. Biltema og Clas Ohlson har verktøy til lave priser og kvaliteten er likevel helt grei til hobby- og husbruk. De samme butikkene har et stort og godt utvalg av verktøykasser.

El-verktøy

Om husstanden har el-verktøy fra før, så trenger du absolutt ikke å kjøpe nytt. Men mange driller er både store og tunge. Det finnes batteridrevede driller som passer godt for mindre jobber. Disse kan ofte brukes både til å bore og å skru.

Slipe/pussemaskin kan også være greit å ha. Kombimaskiner som har både plan-, eksenter- og hjørnesliper i ett kan brukes til det meste og er en god investering.

Husk å bruke egnet verneutstyr om du bruker el-verktøy. Vernebriller, maske og hansker kan være greit å ha liggende.

Alt det andre

Resten av verktøyet skaffer du etter hvert som behovet melder seg. Det er ingen vits i å skaffe seg et helt sett med umbraconøkler eller et pipenøkkelsett og sirkelsag før du trenger det.

Skruer, kroker og spiker

Legg alle skruer/spiker som blir til overs og som dukker opp i lommer og på gulvet på et sted. Skaff deg gjerne sortimentbokser med flere rom, slik at du kan legge forskjellige ting på et eget sted.

Om du sjelden ramler over slike ting, så får du garantert bruk for det likevel. Kjøp små pakker med skruer, spikre og kroker i forskjellige størrelser. Kjøp inn det som er egnet for veggene i boligen din. Treskruer fungerer ikke i murvegger. Legg alt på samme sted, så vet du hvor du finner det nesten gang du trenger det.

i_210378

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning