Fantasi på egg

På Norsk Folkemuseum er påsken i gang. Lørdag åpner utstillingen Fantasi på egg, noe som kan bli et hyggelig påskebesøk for deg og barna dine!

Publisert Oppdatert
- Vi venter storinnrykk av barn og voksne gjennom hele påsken, og barnas eggmaleverksted er alltid det mest populære stoppestedet, sier Tone Lunde, programansvarlig på Norsk Folkemuseum.

Eggmaling

I år er også de voksne velkomne til å male egg sammen med barna. Årets eggutstilling fyller nye lokaler, der billedkunstnerne Line Sæther og Kari Anne Handeland har skapt en spennende verden av farger og grafiske mønstre, med egget i sentrum for alt som skjer.

Og over det hele troner en fantastisk lysekrone, satt sammen av hele 1400 hønseegg! Marianne Kongevold, student ved Kunsthøgskolen i Oslo, har designet den med Line

Sæther som mentor. Deretter har hun forsiktig boret hull i eggeskallene, slik at lyset sildrer ut gjennom verdens skjøreste små lampeskjermer.

Finn Schjøll dekorerer

At egget er påskeymbol nummer én er de fleste enige i - og på flotte påskebord dekket av Christiania Glasmagasin har Finn Schjøll dekorert med egg og blomster i skjønn forening.

Barn og voksne har levert inn egg til årets konkurranser under tittelen "Det fineste jeg vet", og vinnerne er kåret:

Vinner av klasse for barnehager:

Vestliberget barnehage i Oslo, avd. Solbærstua (1-3 år) Vinner, delt 1. plass i klasse for skoler:

Høvik Verk skole 6. trinn - med collagen "Øyne" Vinner, delt 1. plass i klasse for skoler:

Høvik Verk skole 7. trinn - med collagen "Black and White"

Vinner av individuell klasse for barn: Johannes Johnsen, Oslo, snart 6 år Vinner av klasse for voksne: Miriam Hlavarty, Oslo

Premiene er spennende opplevelser og turer til valgfrie steder i Norge. Alle eggene som kom inn til konkurransene er navnet og stilt ut på Norsk Folkemuseum i hele påsken.

Fantasi på egg 24. mars. - 9. april arrangeres av Norsk Folkemuseum og Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning