Falsk jul

Det er lov å være falsk til jul så lenge det gjør deg vakker!

Publisert Oppdatert
Extensions for øyenvipper og hår, falske negler, permanent make-up, spraytan, you name it! Den falske skjønnheten holder ikke evig, men gjelder som aldri før i juletiden.

Naturlig brun?

Hud- og kroppsterapeut og eier av Edens Have, Julia Nordström, forteller at etterspørselen av deres spesialspraytan eksploderer i tiden før jul. Og det er ikke uten grunn at kundene strømmer på i julebordsesongen.

- Vår spraytan, St. Tropez, jobber inn under huden mens den påvirker de naturlige pigmentcellene, slik blir også brunfargen svært naturlig. Men jo yngre man er, jo raskere forsvinner fargen da hudcellene ofte fornyes på ung hud, forklarer Nordström.

Bambivipper

Cosmobeauty Consept Clinic serverer blant annet vippeekstension med spesiallim, neglestøpsler og umiddelbare skjønnhetsresultater med Intensivt Pulserende Lys (IPL).

- Vippeextension som lager Bambivipper er kjempefint til jul og det holder i to måneder med etterfyll, sier salgssjef Marita Niska.

Hun forteller om neglestøpsel som har ført til ekstrem pågang fra kunder som ønsker å fikse neglene før jul. De falske neglene holder i fire måneder med etterfyll da neglene vokser sammen med dine egne.

Dessuten selges falsk strømpebukse i hyllene på klinikken. En foundation for kroppen gir ekstra farge på huden for festkvelden og vaskes av i dusjen med såpe og vann.

Umiddelbare resultater

Kundene liker å se umiddelbare resultater, derfor er Intensivt Pulserende Lys (IPL), det seneste og mest trendy på skjønnhetsmarkedet for tiden.

- Hudpleiebransjen merker at kunder ønsker å se umiddelbare resultater etter en behandling. Derfor bruker vi lysbehandling på huden for å minske linjer, arr eller friske opp huden. Lyset kan brukes til umiddelbar tannbleking som tar 45 minutter og cirka holder ett år til 3800 kroner. Lyset brukes også til permanent hårfjerning, forklarer Niska.

Fruktsyrebehandling

Terapeuten ved Edens Have forklarer at anti-agebehandlinger også har fått en kraftig oppsving den siste tiden, og at kvinner fra 25 år og oppover begynner å skjønne at de må bevare hudens ytre så tidlig som mulig.

- Når man er 25 år har man flott hud, og det beste man kan gjøre er å bruke pleieprodukter som inneholder glukolsyre og fruktsyre. MD- Formulationsserien er fremstilt av amerikanske leger, den trekker ned i huden og danner nye hudceller. Slik behandling virker godt på arr og pigmnetflekker samt at den gir mye fuktighet, forklarer Nordström.

Ansatte ved Oslo Hudpleie forteller til Kvinneguiden om jevn pågang men også her merker de en ekstra kundeøkning før jul. Både voksing av hår og stelling av negler er populært. Til julebord gjelder make-up veiledning og neglepleie. Hudpleieklinikken forteller at det handler like mye om kropp som ansikt, og selv om det er vinter er brasiliansk voks en viktig del av kroppspleien.

Klinikken forteller også gavekort er en populær julegave hos kundene.

Partyhår

Hairextension gjorde sitt innhopp her til lands for rundt tre år siden, indisk silkehår får mange kvinner til å realisere drømmen om langt og glansfullt hår. Nå er derimot det påsveisa håret i ferd med å bli erstatta av såkalt " partyhår".

Extensionspesialist ved frisørsalongen Moderne Design AS Søragaten i Stavanger, Bernt Skjelbred, forteller at partyhåret er enkelt og greit og kan brukes så mange ganger man ønsker.

- Det er extensions for en dag, alt man gjør er å feste håret på med klemmer. Du kan krølle og rette det, og du vasker det med vanlig shampo og balsam, sier Skjelbred.

Partyhåret koster mellom 1300 - 1500 kroner per pakning og inneholder fire-fem remser med hår.

- Det har blitt enkelt for privatpersoner å få tak i vanlig hairextensions som sveises på, det koster penger og man har det ikke evig. Partyhåret kan man bruke når man vil, forteller Skjelbred.

Kvinneguidens egen hårekspert, Sølvi Bjørnevoll mener at du skal satse på store, sexy krøller til julebordet og anbefaler krølltang og ruller.

- Gjør noe annerledes som vil vekke oppmerksomhet. En liten blomst i håret kan være kjempefint sammen med noen perler, tipser Bjørnevoll og fortsetter.

- Jeg mener selv at nå til jul er hårspray og en touperingskam ganske hot.

Skjønnhetstips til jul

  • Alle jenter bør kjøpe varmruller for å lage store krøller og fall i håret, det er alltid flott til fest, sier Bernt Skjeldbred ved Moderne Design AS i Stavanger.

  • Farging og forming av bryn former hele ansiktet og øynene ser mye mer åpne ut. Man ser også mer velstelt ut med lekre bryn. Folk må gjerne prøve seg på egenhånd hjemme, men det kan være lurt å få tips eller hjelp av en spesialist først. Vi har hatt en del kunder som er kommet for å få reparere brynene sine etterpå, sier Julia Nordström ved Edens Have.

  • Det tar halvannen til to timer å utføre vippeextension som sitter i to måneder med etterfyll hver tredje uke. Det koster fre 1200 kroner til 2000 kroner og fordelen er at man slipper å bruke mascara og våkner opp med Bambivipper hver morgen. Vi bruker spesiallim på en og en vippe og dette er veldig fint til jul, sier salgssjef ved Cosmobeauty Consept Clinic, Marita Niska

  • Bleking av tenner tar 45 minutter og koster 3800 kroner hos Cosmobeauty Consept Clinic, det varer i cirka ett år.

  • Fotpleie og neglestell er lurt før jul, sier ansatte hos Oslo Hudpleie.

  • Ha alltid en hårspray i vesken. KMS har noen geniale små flasker som du fint får plass til sammen med makeupen, sier Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll.

  • Stylingprodukter til jul er viktig. Tigis' "Masterpiece" er en hårspray som gir fantastisk hold og massevis av glans! Krøllserien til KMS lukter fantastisk og beskytter krøllene dine. Du kan rulle opp, krølle med tang eller knipe opp krøller med denne serien, sier håreksperten.

  • Bruk hårkur før et julebord for å få glans i håret og kur etter julebordet for å reparere og styrke håret. Silksheen-kuren til KMS er rå om du vil ha silkemykt og blankt hår, sier Bjørnevoll.

    Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning