Excel til så mangt!

Du har sikkert oppdaget fordelene med regneark, men har du tenkt å at de kan brukes til mye mer enn budsjetter og utregninger?

Publisert Oppdatert
Det kan høres kjedelig ut med Excel-bruk på Pcen, men i mange tilfeller kan regneark med fordel faktisk erstatte tekstbehandlingsprogrammer.

Lister

Det går fint an å lage lister i for eksempel Word eller Wordpad, men du har sikkert opplevd at teksten forskyver seg og at det dukker opp punkter og nummerering på de merkeligste steder.

Om du i stedet lager listen i et regneark, or eksempel Excel, vil du få ryddigere lister. Lag gjerne en egen celle i hver rad til å krysse av eller skrive inn dato eller klokkeslett. Perfekt for huskelister.

Adresselister

Om du har en adressebok med alle kontaktene dine, så kan du enkelt lage en fin adresseliste i et regneark. Lag kolonner for navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og lignende.

Fyll inn det du har i adresseboken og importer dataene til eksempelvis outlook, mobil eller send listen til andre. Du kan sortere listene alfabetisk, på postnummer eller poststed. Om du har behov for å sende ut brev til de som står på listen, kan du også flette, slik at adressene kommer frem på det stedet du velger.

Kataloger

Om du har en liten hobbybedrift eller gjenstander som du ønsker å sette opp i en katalog, kan du enkelt sette inn både bilde og tekst i et regneark. Pass på at bildene ikke er for store, ellers vil dokumentet bli veldig stort etter hvert. Lag en mal først, så har du den tilgjengelig når du vil sette inn flere ting i katalogen.

Kalender

Om du irriterer deg over kalendere som har for mye eller for lite plass til notater, eller om du ønsker et annet oppsett enn kalenderene du får kjøpt, lager du raskt en egen kalender. Lag celler og fyll inn dato og andre ting du ønsker at skal ha en fast plass.

Prøv deg frem med kantlinjer og fyllfarge og skriv ut. På denne måten kan du faktisk lage din egen filofax som du setter inn i en perm. Kombinert med adresselister, blanke ark til notater og gjerne en oversiktskalender, så får du alt akkurat slik det passer deg.

Brev

Enkelte brev krever bruk av tabeller. Dette kan være en utfordring å få til i for eksempel Word. Du kan kopiere inn deler av regneark i Word om du ønsker, men ofte kan slike brev settes opp i sin helhet ved hjelp av regneark. Adresse, dato, tekst og tall plasseres nøyaktig der du ønsker og du kan enkelt sette inn elementer eller justere i ettertid.

Nyttige lenker:

Maler fra Microsoft

Exceltip.com

Software tips & tricks

Ta også en titt på "hjelp"-funksjonen i programmet du bruker.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning