Et "juletre" til å spise opp.

Har du ikke plass til et stort juletre? Eller trenger du noe å pynte bordet med i julen? Faren er stor for at dette juletreet trenger påfyll etter kort tid.

Publisert Oppdatert
Du trenger:

Kjegle av oasis
Små kvister av granbar
Innpakket konfekt
Ståltåd
Sløyfebånd
Evt. annet småpynt

Slik gjør du:
Sett kjeglen på et fat eller en tallerken.
Klipp eller skjær opp granbaren, slik at du får sitter igjen med de ytterste delene.
Fest granbaren til kjeglen ved å stikke dem godt inn i oasisen. Fortsett til hele kjeglen er nesten dekket. Bruk ståltrådbiter som bøyes til å feste ender som stikker for langt ut.

Klipp opp ståltråden i ca 10 cm lange biter. Disse bøyes på midten, slik at begge endene kan stikkes inn i orasisen.

Fest konfekten tett utenpå granbaren med ståltrådbitene. Velg konfekt gjerne med fine farger eller i gull/sølv eller som er formet som hjerter eller julepynt.

Klipp sløyfebåndet opp i ca 25 cm lange biter. Bruk en ståltrådbit til å feste båndet på midten og knyt fine sløyfer som stikkes inn i oasisen. Klipp av endene på skrå, slik at det ikke frynser seg opp.

Du kan også bruke nøtter eller peanøtter med skall som festes ved hjelp av ståltråden. Paranøtter og valnøtter er enkle å sette fast, mens hasselnøtter er for små og glatte.

Små stjerner, hjerter eller nisser kan brukes for å fylle opp tomrom. Eller sett en gullstrjerne på toppen av kjeglen. Smell-bon-boner gjør seg også godt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning