Et bryllup til 1 million dollar, takk!

Det er designerkjoler på rekke og rad, fotografer på hvert hjørne, og nok champagne til å fylle Mjøsa. Vi snakker om kjendisbryllupene, og alle detaljer som må være på plass..

Publisert Oppdatert
Selv om det meste er dyrt i Norge, og bryllupsdagen (forhåpentligvis) er en engangshendelse, er det sjelden vi ser millionbrylluper her til lands. I det store Amerika derimot, der er det slett ikke unormalt at kjendisene bruker opptil en million dollar på å gifte seg.

Jung Lee er de rikes bryllupsplanlegger, og fra basen i New York har hun planlagt massevis av brylluper som har kostet fra 100 000 dollar og opp mot over en million dollar. Et ganske godt stykke over gjennomsnittsbryllupet i USA, som koster 28 000 dollar.. Og Lee syns selvsagt det er helt ålreit at kundene har fete lommebøker.

-Hvis de har pengene, hvorfor skal de ikke bruke de?

-I tillegg er det ingen hemmelighet at de største stjernene får svært gode priser på de fleste varer, endel får de også gratis, fordi leverandørene vet at reklameeffekten er verdt enorme summer, sier Lee.

Fjorårets største kjendisbryllup var det uten tvil Donald Trump og Melania Knauss som stod for. Bruden hadde to brudekjoler, den ene fra John Galliano, og den andre fra Vera Wang. Selve bryllupet skal ha hatt en prislapp på godt over 1 million dollar, men enda mer absurd er det kanskje at gifteringen Trump satte på Melanias finger kostet over 1,5 millioner dollar..

Kjendisbrudenes huskeliste:

Spesialdesignet kjole fra Vera Wang
Jennifer Lopez, Heidi Klum og Jessica Simpson valgte i likhet med Melania Trump å engasjere Vera Wang når de skulle gå til anskaffelse av brudekjole. En skreddersydd kjole koster fra 45 000 dollar. For en ferdigsydd design må du «bare» ut med mellom 3 og 30 000 dollar. Billig!

Et slott til festen
Festlokalet må selvsagt være spektakulært, og det settes høye krav til privatliv. Et slott er derfor perfekt. For å leie Skibo Castle i Skottland må kjendisene betale rundt 100 000 dollar. Det inkluderer heldigvis utvask..

Undertøy fra Henri Bendel
Bendels undertøy er et must for enhver kjendisbrud. Noen kjendiskvinner har til og med arrangert utdrikningslaget sitt i butikken. For brudeundertøyet må man regne med å betale mellom 1000 og 1500 dollar.

Invitasjoner fra Ceci New York
Kjendiser har ikke tid til å pusle med selvlagdeinvitasjoner. Ceci New York lager spesialdesignede invitasjoner akkurat slik du vil ha de, til blodpris selvsagt. Hver invitasjon koster fra 16 til 50 dollar, og grunnlegger Lisa Hoffman sier det slett ikke er unormalt at trykksakregningen totalt ender opp på mellom 70 000 og 100 000 dollar.

Blomster fra Mark's Garden
Det er bare en florist som gjelder for de rikeste av de rike. Mark's Garden reiser verden rundt for å hente blomster slik at kunden får det akkurat slik hun ønsker. Floristene blir selvsagt også med til bryllupsdestinasjonen, slik at blomstene blir akkurat slik som planlagt. Herligheten koster fra 50 000 til 250 000 dollar..

Dessverre løser ikke penger alle problemer. Mange kjendiser gjør alt de kan for at resten av verden ikke skal snappe opp at de skal gifte seg, med alt det medfører. Og hvis de først vil ha et stort bryllup, da må man regne med å lukke lokalet hermetisk og sørge for å kun invitere de man stoler 100 %.. Kanskje like greit å holde seg til et maxbudsjett på noen få titusen?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning