Enkelt og personlig

Brukerne våre sender oss mange tips om hvordan vi kan lage flotte, personlige bryllupsinvitasjoner som ikke koster så mye. Her er en av dem.

Publisert Oppdatert
Mette skriver:

Vi ønsket oss enkle, men personlige invitasjoner, som igjen ikke kostet mange tusen kroner.
Vi betalte ca 350 kr for å trykke opp invitasjonene på et trykkeri ( allkopi), og det var der vi fant papiret/kortet vi også brukte. Resten av kortet ble laget på datamaskin i word ( se beskrivelse nedenfor)

Vi valgte å bruke eggeskallhvitt papir, som er ganske stivt, for å få en kortfølelse ( husker ikke hva papiret/kortet heter) . Vi valgte å lage en firesider løsning, for å få med all informasjonen vi behøvde uten å presse teksten sammen. Få luft i det rett og slett.

Side 1:
På fremsiden er det bilde av oss i svart og hvitt, der bilde ble litt skyggelagt for å få en litt finere "finess" på bilde.

Side 2:
gir informasjon om hvem som er invitert, og når personen/e skal være i kirken.

Side 3:
gir informasjon om tidspunkt for hvor festen skal være, og når festen starter.

Side 4:
gir informasjon om hvem som er visevert( toastmaster), og navn og telefonnummer til foreldrene våre, i tilfelle noen ønsker å bidra til festen med sang eller annet.

Beskrivelse for hvordan det ble gjort i word:

Først laget vi en tabell med 2 kolonner og to rader ( fire sider). Deretter limte vi inn bilde av oss i ene kolonnen, og teksten ble fordelt på de tre andre sidene. Det ble laget til en tynn trippel bord ( ca 2 millimeter) rundt hver side av kortet ( ca 1 cm fra ytterkantene), som er i fargene sølvgrå, hvit, sølvgrå. ( men jeg husker ikke nå hvordan den ble laget, for det var samboeren min som ordnet det). Skriften vi brukte var Monotype corsiva ( som man finner lett ved å velge fra de ulike skrifttypene i word) og størrelsen på skriften ble 16.

Invitasjonene ble 20 cm lang og 14 cm høy, når en ser to sider av invitasjonen. Når invitasjonen er brettet sammen ble den 10 cm langt og 14 cm høyt (som da bare viser ene siden av invitasjonen).

Veldig enkelt, men de ble utrolig fine.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning