Enkel programmering for barn

La barna lære enkel programmering ved hjelp av "Kid's Programming Language". Her kan barna lage morsomme spill og programmer helt alene.

Publisert Oppdatert
Kid's Programming Language er et enkelt programmeringsspråk som er tilpasset barn.

Programmet lastes enkelt ned og installeres på PC-en. I utgangspunktet er alt på engelsk, men det finnes oversettelser til både svensk og dansk. Det finnes også flere spill og programmer som kan lastes ned i ettertid.

Ved hjelp av instruksjoner på skjermen kan man programmere spill som f.eks Tetris og andre morsomme programmer. Disse er fullt spillbare og man kan lage endringer i spillene/programmene på egenhånd.

Litt hjelp fra foreldrene er nok nødvendig i begynnelsen. Men dette er mye moro for både barn og foreldre. Det at man får et morsomt resultat gjør det morsomt å lære. Salgordet til denne siden er "Learning is best when learning is fun!" og det sier vel det meste. Programmet passer best for barn mellom 8 og 14 år. Barnet trenger grunnleggende kunnskaper som lesing, skriving og matte.

I tillegg til selve programmet finnes det mye informasjon på WEB-siden. Det finnes veiledninger for lærere og foreldre, et forum og mye mer. Programmet fungerer i Windows og er helt gratis.

KLP

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning