Enkel lagring

Er du lei av å rote frem kabler og installere programvare for å flytte bildene fra digitalkameraet til PC-en? Kjøp en minnekortleser!

Publisert Oppdatert
Før du går til anskaffelse av en minnekortleser må du sjekke hvilket kort kameraet ditt bruker. Om du har en mobiltelefon eller andre enheter som bruker minnekort, så bør du skaffe en leser som også tar disse kortene.

Minnekortleserene tar som regel flere typer kort. Likevel er de små og kompakte, noe som gjør det enkelt å ta dem med i på reise. Alt du trenger for å koble dem til en PC er en USB-kabel. Sett inn kortet og du vil finne bildene dine på et blunk.

En ekstern minnekortleser koster mellom 100 og 300 kroner, avhengig av hvor mange typer kort den kan lese og hvem som produserer dem. Det anbefales å kjøpe en leser fra en kjent produsent.

Også til stasjonære PC'er

Om du har en stasjonær PC med diskettstasjon, så kan du også få minnekortlesere som settes inn i stedet for denne. Å bytte ut diskettstasjonen er som regel en enkel sak som de fleste vil kunne greie helt på egenhånd. Skru opp kabinettet og løsne skruene og kablene til diskettstasjonen. Vanligvis kan du bare dytte minnekortleseren på plass, skru på plass skruene igjen og koble til kablene.

En intern minnekortleser koster fra 150 kroner og kan kjøpes i butikker som selger datatilbehør eller gjennom nettbutikker, for eksempel Komplett.no

For den mer avanserte finnes det også lesere med flere funksjoner. Denne har både viftekontroll, audio og minnekortleser. Andre modeller har blant annet ekstra USB-porter, slik at disse er lett tilgjengelig på forsiden av PC-en. i_187587

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning