Energisparende kjøleskap

Electrolux tar Åslaug Haga på ordet og kjemper for miljøet.

Publisert Oppdatert
Bare to uker etter at olje- og energiminister Åslaug Haga oppfordret en samlet elektrobransje til å selge energieffektive hvitvarer merket A++, lanserer Electrolux "Haga- skapet", ERB32400W, på det norske markedet.

Miljøbevisst valg

- Vi er glade for Åslaug Hagas utspill i denne saken, og vil vise at Electrolux tar norske forbrukeres ønske om å bidra til energibesparende tiltak på alvor. Derfor snur vi oss raskt for å imøtekomme Hagas oppfordring til bransjen, sier administrerende direktør i Electrolux Norge, Arne Håkon Burdal.

Electrolux Norge har så langt inngått en avtale med en av de største kjedene i Norge, Euronics, som ønsker å distribuere kjøleskapene videre til sine butikker. De første kjøleskapene forventes å komme i butikkene i uke 51. Kjøleskapet bruker 40 prosent mindre strøm enn et A-kjøleskap, og 50 prosent mindre strøm enn et B-kjøleskap. Dette tilsvarer en sparepotensial på flere hundrelapper i året.

Bakgrunnen for brevet, som olje- og energiminister Åslaug Haga sendte elektrobransjen 26 oktober 07, er regjeringens fokus på energieffektivisering, hvor det legges til rette for at forbrukerne kan ta miljøbevisste valg ved å etterspørre energieffektive produkter. Electrolux har til nå sendt en strøm av slike skap til miljøbevisste forbrukere på det europeiske kontinentet. Etter olje- og energiministerens utspill har Electrolux umiddelbart satt i gang arbeidet med å få snudd deler av denne strømmen i favør av norske forbrukere.

Lydløst

- Det er rift om kjøleskapene på det europeiske kontinentet, og norske forbrukere må nok påregne noe ventetid før produktet er å finne i norske butikker. Det er imidlertid ingen umulighet å gå julen i møte med et A++ kjøleskap i hus, sier Burdal.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning