En svett glede

Færre valker, strammere rumpe og ro i sjelen. Det er ikke måte på hva Nintendo vil gi deg med Wii Fit.

Publisert Oppdatert
Saken er en forkortet versjon av artikkelen på Gamer.no.

Det skriver spillnettsiden Gamer.no i sin anmeldelse av det nye treningsspillet Wii fit som høster karakteren åtte av ti!

Motivasjonsfaktor

Med nintendoen kan du trimme flesket av, stramme opp lår og rumpe og komme i bedre form - alt i din egen stue! Men Gamer.no mener at nylanserte Wii fit ikke nødvendigvis er et rent trenings- og mosjonsspill for personer som allerede er vant til å trene mye fra før av;

Hvis du allerede trener yoga og styrkeøvelser jevnlig, og har et positivt forhold til trening, vil jeg tro Wii Fit kan stå i fare for å bli nærmest overflødig. Er du slank og muskuløs, vil det dessuten være vanskeligere å dra nytte av motivasjonssystemene Nintendo har bygget inn. Aller mest glede og nytte tror jeg strengt tatt det er å hente her for dem som ikke har vært særlig flinke til å trene, og som kanskje føler at de har noen kilo for mye.

Så skal vi tro spillekspertene er dette altså et morsomt spill for deg som ønsker å bli glad i å trene og som trenger et dytt i riktig retning. Dette spillet kan tydeligvis være en svært god motivasjonsfaktor for personer som synes at trening er et slit.

Yoga og styrke

I Wii fit - pakken følger vektbrettet "Wii Balance Board". Det er på dette brettet de fleste aktivitetene vil foregå, og det er dette som er hjertet og sjelen i opplevelsen Wii Fit har å by på. Det er enkelt å sette sammen brettet - man putter inn batteriene, synkroniserer ved hjelp av den røde knappen på undersiden, og dermed er man i gang. Ingen kabler og ikke noe unødvendig rot - akkurat slik vi liker det i 2008, skriver Gamer.no.

Spillekspertene mener at Wii fit er enkelt, og det er derfor det fungerer så bra.

For å ytterligere menneskeliggjøre den ellers så kjønnsløse Wii-hvite virkeligheten har Nintendo valgt å gjøre vektbrettet til en figur som dukker opp på skjermen, og gir deg en rask innføring i hvordan det hele vil fungere. Selve brettet blir med andre ord raskt en slags personlighet du kan forholde deg til. Det har råd, tips, og kommentarer å komme med hver dag - omtrent som doktor Kawashimas svevende hode i Brain Training-spillene. «God kveld», sier brettet, før det gir deg et nyttig tips til treningen.

Enten du har lyst til å begynne med yoga, styrkeøvelser, aerobic-øvelser eller balansespill, får du prøve deg på det meste via nintendoen.

I tillegg skal den daglige "kroppstesten" holde deg i tøylene. Ved å veie deg selv daglig, samt delta i en balansetest, vil du få registrert både din vekt, din kroppsmasseindeks (BMI) og din "Wii Fit-alder".

BMI-systemet er velkjent og velprøvd, og fungerer i de fleste tilfeller (men ikke alltid) godt. Ved å ta høyde og vekt med i betraktning regner Wii Fit ut en poengsum, på samme måte som man kan gjøre en rekke steder på nettet. Er denne poengsummen mellom 20 og 25 har du det man kaller "normal" kroppsvekt, er du under dette er du "undervektig", og er du over er du "overvektig". Ved hjelp av fargerike grafer og et morsomt avsløringsrituale fremgår det så hvor du har plassert deg på denne skalaen.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning