En slottsleilighet i Italia, takk!

Hva sier du til en leilighet i et slottspalass i Italia, med tilhørende basseng og renessansehave? Det kan bli en realitet om nordmannen Roman Skofteby får det som han vil.

Publisert Oppdatert
Roman hadde aldri vært i Italia før i 1994, men det tok ikke lang tid før han var fast gjest. Da han og kona var på utkikk etter en feriebolig dukket det plutselig opp en eiendom på 48 mål, og vips! Ekteparet var forelsket. Så gikk det slag i slag. Noen mente at prosjektet var overambisiøst, men etter mye regning og kalkulering fant Roman ut at prosjektet burde få en sjanse.

Fantastiske omgivelser

Eiendommen er på totalt 48 mål, og består av en godt bevart italiensk renessansehave, en variert bygningsmasse, en skog på 11 mål, samt 22 mål øvrige parkanlegg og fellesarealer. Hovedhuset, som ikke kan kalles noe annet enn et gigantisk slott, har tradisjonelle tak- og veggmalerier og interiørdetaljer i marmor. I tillegg finnes det et lite kapell med 32 sitteplasser, der det foregår over 30 store bryllup i året.

Området har lenge vært et svært populært blant både turister og skoleklasser. Hvis Romans planer går som han har tenkt vil det fortsatt være mulig å komme til stedet selv om man ikke eier en leilighet der.

-Eiendommen skal deles slik at man har et fysisk skille mellom fellesområdene der turister har adgang innenfor visse tider på døgnet, og de private områdene som er reservert for beboerne, forteller han.

Et sted for velvære

Slottet ligger mellom Rimini og Pescara, bare et par kilometer fra Adriaterhavskysten. Området innbyr til sløve avslappende dager, men er også et godt utgangspunkt dersom man ønsker opplevelser og utflukter.

-De milelange sandstrendene er bare et par kilometer unna, og du finner også restauranter og butikker i nærheten, i tillegg til golfbaner og gode utgangspunkt for fjellturer. Det er også et fabrikkutsalg i nærheten, som selger Armani-klær og Gucci-sko til priser så lave at du sparer inn flybilletten, lokker Roman.

Leiligheter og hotell

Planen er å ominnrede deler av bygningsmassen til 52 topp moderne leiligheter for salg. Leilighetene vil være fra 70-120 m2, og prisen vil ligge på mellom 2,5 og 4 millioner norske kroner, med mulighet for fremleie de ukene man ikke bruker leiligheten selv.

Hotellet vil tilby både suiter og vanlige rom. I tillegg etableres det to større restauranter, med fokus på god mat og vin. Både eiere av leilighetene og hotellbeboere får tilgang til stedets to svømmebasseng.

Prosjektet er enda i startfasen. For at alt skal gå som planlagt er Roman avhengig av investorer, og han jobber med å få på plass alle detaljene rundt økonomien.

-Toget har ikke gått enda, så om potensielle investorer leser dette må de gjerne ta kontakt, avslutter slottseieren.

Har du spørsmål rundt prosjektet så kan du sende oss en mail på , så formidler vi kontakt med Roman Skofteby.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning