En Ipod for alle

Apples iPod blir stadig mer populær. Vi har tatt en titt på de forskjellige variantene.

Publisert Oppdatert
iPod finnes i flere varianter og du velger etter behov og ønske.

IPod er den største og gir deg flest muligheter. Her er det et 2 ½" display som gir deg muligheten til å se film eller bilder, i tillegg til å spille av lydfiler selvsagt.

Batteriet skal holde til å spille 3 ½ time med video, vise bilder i 4 timer eller spille av musikk i 14 timer. Du kan velge mellom 30 og 80 GB lagringsplass. Noe som bør holde for de fleste.

Denne er et must for den som er mye på farten og som bruker en del tid på venting. En lang togtur blir fort litt kortere med en film eller en god porsjon musikk.

IPod Nano har 1 ½" display og er en del mindre enn iPod. Den kan brukes til å se bilder eller spille av musikk og finnes med 2, 4 eller 8 GB lagringsplass. Dessuten finnes iPod nano i en rekke farger. Du han høre på musikk/lydfiler i hele 24 timer om batteriet er fulladet.

Passer fint for deg som vil ha en reisekamerat med grei lagringsplass eller om du hører mye på musikk.

IPod Shuffle er den minste og enkleste iPoden. Den har ikke display og kan derfor ikke vise video eller bilder, men den fungerer utmerket til musikk/lydfiler. Denne lille saken har dessuten et praktisk klips, som gjør at den enkelt festes der du måtte ønske. IPod Shuffle finnes i 5 farger og har 1 GB lagringsplass. Du kan spille lydfiler i 12 timer med fulladet batteri.

Perfekt til trening og om du reiser kollektivt til og fra jobb.

Alle disse tre lades opp via USB-porten på datamaskinen din. Det er også via PC-en du fyller den med lydfiler, bilder eller video. ITunes ble nylig kåret til den beste nettmusikkbutikken av TV2 Hjelper deg og Din side.

ITunes lar deg kjøpe og laste ned musikk i alle sjangere. Det er enkelt, raskt og koster ca 8 kroner pr. sang du laster ned. På denne måten slipper du å kjøpe en hel CD når det er bare EN låt du er ute etter. Du kan også laste ned video, podcast og lydbøker. Det har også kommet en del spill til iPod.

Søkingen er enkel og det samme er overføring og synkronisering med iPod. Du kan også importere musikk fra PC eller CD, som du siden legger inn på iPod.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning