En annerledes Kanariøy

La Gomera er øya for deg som søker sol, vakker natur og god mat. Liker du i tillegg å gå turer er du kommet til et øyparadis på jord.

Publisert Oppdatert
Her er det stille, grønt og massevis av bananer. Hver gang man skal til nabolandsbyen, må man opp til nesten 1000 meter, for så å stupe ned igjen på den andre siden. Men luften er frisk og ren, og det kryr av blomster og frukter langs fjellsidene og i dalbunnene her.

Dette er likevel ikke stedet å reise hvis det kun er badelivet som står i fokus, ettersom øya ikke har sa mange barnevennlige trender. Unntakene er den sorte stranden i San Sebastian og i Valle de la Gran Rey.

Selv om den ikke er stort mer enn sytten kilometer bred og noen- og tyve kilometer lang, tar det en god dag å kjørerundt. Hvis man skal besøke nabolandsbyen som ligger rett rundt neste klippe, må man mest sannsynlig kjøre opp på toppen av øya for så å kjøre ned på andre siden av fjellet igjen...

De fleste strendene består av steiner, med unntak av noen få som har sort, finkornet lavasand. Vannet er uansett noe av det reneste jeg har sett, og mangelen på sandstrender er så absolutt ingen grunn til ikke å bade her på Kanariøyenes neste minste øy.

Er du tilhenger av trekking og storslått natur er du i hvertfall kommet til rett sted. Midt oppå øya ligger nemlig den UNESCO vernede nasjonalparken La Garajanoy, med flere tusen forskjellige trær og planter. Av disser er svært mange endemiske, det vil si at de finnes kun her på øya.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning