Egenpleie før den store dagen

De fleste som skal gifte seg pynter litt på fasaden før den store dagen. Manikyr, tannbleking og gylden hud hjelper til på helheten, men når lønner det seg å gjøre hva?

Publisert Oppdatert
Hudpleie Har du planer om en hudpleietime bør du sørge for å bestille tid minst en uke før bryllupsdagen, spesielt om du har «vanskelig» hud. Hudpleie kan rense for urenheter og gi en ekstra glød til huden, men kan også få kvisene tydeligere frem.

Hvis du har uren hud kan det lønne seg å satse på flere hudpleietimer, slik at du får ordentlig bukt med problemet. Den siste timen før bryllupet kan brukes til å fikse de siste småtingene.

Tannbleking
Forhåpentligvis blir det mange smil og mye latter på bryllupsdagen, og det blir mer og mer populært å bleke tennene. Mange nettsider tilbyr hjemmeblekingssett, som både er billigere og høres mer praktisk ut enn å gå til tannlegen.

Husk bare på at det er nødvendig at du har en helt frisk munn før du begynner på bleke. Har du hull eller problemer med tannkjøttet kan du risikere store tannlegeutgifter etterpå. Alt i alt kan det være like greit å gå til tannlegen først som sist, da slipper du å bekymre deg over tannhelsen, og du får garantert et godt resultat.

Solbrun hud
Har du lyst på gyllen hud har du to muligheter. Enten kan du sole deg, eller du kan jukse. Hvis du soler deg, enten i naturen eller i en solariumseng, sørg for å begynne tidlig nok, slik at du ikke må «sjokksole» deg et par dager før bryllupet.

Hvis du heller vil satse på selvbruning er spraytan et godt tips, da får du en jevn farge som ikke er skjoldete. Det kan være lurt å prøve ut en spraytanbehandling en måneds tid før bryllupet, da ulik hud reagerer forskjellig på behandlingen.

Velg en farge som er noen hakk brunere enn det du er, ikke velg den mørkeste farge om du vanligvis er blek som et laken. Selv om det er hyggelig å se best mulig ut på den store dagen så skal du jo fortsatt være deg selv!

Lekkert hår
Hvis du skal sette opp håret så er det dumt å farge og klippe håret rett før bryllupsdagen. Fargen gjør håret glatt, og klippen gjør at det er vanskeligere å få en myk finish på oppsatsen.

Manikyr
Avbitte negler er aldri pent, og i alle fall ikke i bryllupet. Har du negler som bare trenger en liten finpuss kan en manikyr gjøre susen, og om du har bitt neglene mye ned kan støpenegler gi deg pene fingre allikevel. Negldesignere har et utrolig utvalg stiler og farger du kan velge mellom, med diamantpynt eller fransk tupp, alt etter hva du ønsker.

Er du ikke vant til å ha lange negler, men vil gjerne ha det i bryllupet, bestill en prøvetime først, slik at du kan venne deg til å gå med forlengede fingre. Den endelige manikyren bør du helst ta dagen før bryllupet, da rekker du forhåpentligvis ikke å knekke noen negler, og lakken holder seg.

Og sist, men absolutt ikke minst; Sørg for at brudgommen står i stil med bruden. Bryllupsbilder med en gyllen perleradsmilende brud og en blek brudgom med dårlig frisyre ser veldig rart ut.

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning