Drømmereisen

Skal du gifte deg, eller kanskje du bare har lyst til å drømme deg bort? Nå som høsten og vinteren nærmer seg kan det du drømme deg bort til disse stedene.

Publisert Oppdatert
Drømmer du om postkortstrender og paraplydrinker i azurblått hav? Vi viser deg de vakreste stedene i verden..

Maldivene

Maldivene er for mange den absolutte drømmedestinasjonen. Palmer, turkiske laguner og kritthvite strender så langt øyet kan se gjør øyene til et svært populært reisemål både for nygifte og andre forelskede par.

Maldivene består av 1190 øyer som ligger spredt rundt ekvator i det indiske hav. Rundt 90 av øyene er "hotelløyer" som tar i mot turister. De fleste øyene har et svært begrenset antall bungalows, slik at man er sikret en privat og avslappende ferie. Hvis man ønsker å utforske andre øyer kan man leie båt, eventuelt også med dykkerinstruktør. Du trenger ikke ha erfaring, dykkerinstruktørene er vant til nybegynnere, og hvis du slenger deg på kan du forvente deg å se fantastiske koraller, fargerike fisker og annet dyreliv.

Det er tropisk klima på øyene, og det er derfor varmt og godt hele året. Snittemperaturen er cirka 28 grader både på land og i vann. Hvis du syns det blir i overkant rolig på øya dere holder til kan man ta en dagstur til øygruppens hovedstad Malé. Byen har 75 000 innbyggere, og har blant annet et fargerikt og livlig marked.

Zanzibar

Zanzibar består av to øyer som ligger omtrent 40 kilometer fra østkysten av Tanzania. Det er ingen store dyr på øyene, men mindre dyr som antiloper, aper og villsvin finnes i tropeskogene på øya, og det finnes guidede apesafariturer. Mange tror at Zanzibar bare består av en øy, og det er denne øya vi vanligvis ser på postkortene. De færreste vet at staten består av to øyer, den store med de vakre strendene, og den mindre øya Pemba. Pemba er kupert, fruktbar og irr-grønn, og det finnes ikke turister her. Dette fører til at standarden er lavere enn på hovedøya, men du bør allikevel sette av tid til en Pembautflukt. Det går ferge mellom øyene.

I motsetning til mange andre drømmedestinasjoner innbyr en ferie på Zanzibar til mer enn sol og strandliv. Mange velger å kombinere turen med en safari i Tanzania. I tillegg innbyr havet til flere aktiviteter, og både dykking, snorkling, bading og annen vannsport er populært. Gjennomsnittstemperaturen ligger på cirka 25 grader, og det er like varmt året rundt.

Hawaii

Hawaii er en fjern drøm for mange nordmenn. Øygruppen består av over 100 vulkanske øyer, der 8 regnes som hovedøyer. De mest populære øyene er Kauai, Oahu, Maui og Hawaii. Maui er kanskje den mest populære øyen, med spektakulær natur, nydelige strender og god standard på hotellene.

Selv om noen mener at Hawaii er oppskrytt er det ingen tvil om at øyene tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter og opplevelser. Hvor ellers i verden kan man for eksempel være med på hvalsafari en dag, og vulkanbesøk den neste? Golfbaner, rideturer i fjellene og helikopterutflukter er også mulig.

Temperaturen på Hawaii kommer lett opp i 30 grader hele året, og vannet holder en temperatur på rundt 25 grader. Som på de fleste andre tropiske øyer forekommer det byger, men det holder som regel å gå rundt øya, så skinner solen igjen.

Bali

Det tar nesten et døgn å reise til Bali, men de fleste som har vært der mener opplevelsen veier opp for den lange reisen. Bali kan grovt deles inn i en luksusdel og en del som er mer tro mot Balis tradisjoner og natur. Sørenden av bali er full av turistresorter og elegante hoteller, og mens man midt i landet kan oppleve tropisk landskap, små byer og lite turister. I tillegg er nordsiden populær blant dykkere.

Hvis du ønsker å oppleve Bali slik du har sett på bilder bør du legge turen til sørenden, det er dette området som har lengst og hvitest strender. Over hele Bali møter du vennlige og smilende mennesker som gjerne lar deg få ta del i dagliglivet. Man kan også besøke rismarker og besøke hellige steder og bygninger. Blant annet finnes det flere elefanttempler på øya. Samtidig er turismen synlig, så kjøpesentre, hoteller og badeland finnes overalt.


Kilde: paradisreiser.no, ferieguiden.no
i_177469 i_177479 i_177478 i_177468

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning