Drømmefall

Helt siden dataspillet «Den Lengste Reisen» kom for 6 år siden har fansen ventet i spenning på oppfølgeren. Nå er den endelig her, og hvilket spill det har blitt!

Publisert Oppdatert
Det er ikke hver dag at et norsk selskap slipper et spill hele verden venter på. I dag skjer det, i det Funcom endelig har ruget ferdig på den nye babyen Drømmefall.

I Den Lengste Reisen fulgte vi April Ryan på hennes vei gjennom en kamp for å skape balanse mellom to verdener, Stark og Arkadia. Også denne gangen er besittes hovedrollen av en ung dame, Zöe Castillo, men det er stadig den ødelagte balansen mellom de to verdenene som står på plakaten.

Frem med slåsshanskene

Drømmefall er en blanding av adventure, kampspill og har også en mengde pusleoppgaver innbakt. De mest hardbarkede gamerne vil nok si at slåssingen er av forholdsvis lavt kaliber, men for andre vil det fungere helt fint. I de fleste tilfeller kan du også (praktisk nok) snakke deg unna en potensiell kampsituasjon. Pusleoppgavene skal være litt enklere enn i forgjengeren, men er fortsatt såpass vriene at man blir sånn passe frustrert.

Du kan velge å spille spillet med enten engelske eller norske stemmer. De engelske stemmene fungerer meget bra, men de norske kan innimellom høres vel spinkle ut. Allikevel fremstår karakterene som overbevisende, og nytt ved oppfølgeren er at du også kan spille flere figurer i tillegg til hovedpersonen.

Jentespill?

Selve plottet er detaljert til fingerspissene, og grafikken er overveldende. Flere har sammenliknet spillet med å se en film, så enorme er naturlandskapene og de forskjellige to verdenene. De to verdenene, Stark som er teknologibasert, og Arkadia som er full av magi, gjør at spillet får en helt ny dimensjon. Det at dine handlinger i den ene verdenen gjør utslag i den andre gjør at spillet skiller seg fra andre adventurespill.

Den Lengste Reisen appellerte spesielt godt til jenter, og det skal ikke være noen grunn til at Drømmefall ikke gjør det samme. Hele tankegangen med at man i tillegg til å bruke hjernen også må bruke hjertet gjør sitt til at jenter verden over kommer til å sitte klistret.

Spillet har fått knallgode kritikker, og sies å være umulig å legge fra seg. Ha derfor god tid hvis du først setter deg ned!

______________________________________________________

Foto: funcom.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning