Dra på kjærlighetsferie!

- Du må ofre deg selv for kjæresten, sier Torgeir Kjos. Her er reiseselskapenes beste tips!

Publisert Oppdatert
Er du på jakt etter het, vakker og blomstrende romantikk skal du ta turen til middelhavets småbutikker, vakre strender og stearinlysatmosfæren hos de mange intime resturantene.

Bella bella!

Informasjonsrådgiver i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett, har forelsket seg i Italia.

- Italia er alltid romantisk, Cecilia og den lille byen Taormina er fantastisk med mange små smug, god mat og vin og rett og slett et skikkelig Lady og Landstrykeren-sted. Også byen Sorrento som ligger ved kysten er romantisk og byr på smale gater, resturanter og dessuten kort reisevei til Pompei, Capri og Napoli, forteller Vonstett.

Men også Hellas kan sette kjæreligheten i fyr og flamme;

- Jeg vil anbefale Kefalonia nordvest i Hellas. Dette er en jetset-øy hvor mange rike og berømte drar, og det sies at det var her prins Charles fridde til Diana, forteller Vonstett.

Markedsansvarlig i Reisefeber, Torgeir Kjos, sier at romantiske reiser kommer an på hjertet som slår og selv synes han at Lofoten er det mest romantiske stedet. Men vil dere dra sydover er det Paris han først og fremst tenker på;

- Uten at jeg skal selge sjelen min helt så er de stereotypiske reisemålene som Paris og Roma romantiske. Men drar du til Paris er det kult å gjøre en helaften ut av det og gå for en pakkeløsning. Ta dere en båttur med utsikt mot byen, spis middag ved Eiffeltårnet og avslutt kvelden med show på Molin Rouge, foreslår Kjos.

Randi Wilhelmsen fra reiseselskapet Marcopolo er enig med Kjos og mener helt klart at Paris og Roma topper listen over romantiske reisemål;

- Arkitekturen og stemningen er helt utrolig og spennende for par å oppleve. Men også Mauritus og Maldivene er fine reisemål på grunn av sine flotte strender og natur, sier Wilhelmsen.

Siden verden er så stor synes Wilhelmsen det er vanskelig å anbefale noe uten å ha pratet med kunden, alt er som oftest avhengig av kundens budsjett;

- Har man mye penger kan Tahiti anbefales som et romantisk reisemål, sier hun.

Kjos mener at også østblokkland er romantiske og anbefaler blant annet Warsava, men også Berlin og til og med Brüssel.

- Men er man forelsket så spiller det stort sett ingen rolle hvor man drar, smiler han.

Begges ønske

Har dere tenkt å dra på en romantisk ferie for å pleie forholdet og finne tilbake til hverandre, er det viktig å ikke skape irritasjonsmomenter mellom deg og din kjære. Derfor råder Vonstett par å snakke sammen på forhånd om hva man ønsker for turen, enten det dreier seg om aktiviteter eller avslappende mål.

- Finn ut om det viktigste er å kose seg og slappe av bare dere to, vil dere være sammen med andre, vil dere styre unna de store turistmaskinene, hvilket prisnivå vil dere ligge på, hva slags aktiviteter er viktig for dere? Tenk også over bosted og boforhold, hvor viktig er komfort eller beliggenhet? sier Vonstett.

Informasjonsrådgiveren i Startour forteller at det også kan være romantisk å være på en seilbåt i Tyrkia en uke, men da må man belage seg på å reise sammen med andre.

Når man planlegger en romantisk ferie, trenger det ikke nødvendigvis være så vanskelig.

-Man bør velge en destinasjon som appellerer til begge parter, råder Wilhelmsen.

Kjos på sin side mener at dersom du arrangerer en tur for din kjære, bør du legge litt ekstra penger på hotellet både når det gjelder komfort og beliggenhet. Men han mener at det viktigste er å legge opp turen slik at partnerens interesser blir møtt.

- Planlegg aktiviteter som du vet appellerer til kjæresten din selv om du nødvendigvis ikke interesserer deg like mye for det. Du kan enten la det som skjer på stedet være utgangspunktet for turen, eller planlegge noe morsomt før dere drar til stedet, råder Kjos.

- Du må ofre deg selv litt for partneren. Jeg og kona dro til Prahas gamle områder sammen, her er stemningen intim og trygg. Der fridde jeg til henne, og slik kan en ferietur ende, ler Kjos.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning