Digitale bilder

Verden har blitt litt enklere og litt mer komplisert etter at vi byttet ut det gode, gamle analoge kameraet med et digitalt kamera.

Publisert Oppdatert
I løpet av de siste årene har mange av oss byttet ut det gamle, analoge kameraet med et digitalt kamera.

Fordelene er mange. Vi kan behandle bildene, sende dem på e-post, slette bilder vi ikke er fornøyd med og få bildene skrevet ut på fotopapir.

Et digitalt fotografi er satt sammen av en mengde piksler. En piksel den minste delen i bildet. Hvis du zoomer inn på et bilde vil du kunne se disse pikslene ganske tydelig.
Jo flere piksler, jo klarere blir bildet.

Om du ser på egenskapene i et bilde, så vil du også se at antall piksler avgjør om bildefilen er stor eller liten. Om du ønsker å sende flere bilder i en e-post, så kan det være nyttig å redusere antall piksler, slik at filen blir mindre.
Dette gjelder ikke om bildene skal skrives ut.

For å redusere filstørrelsen og oppløsningen på et bilde trenger du et redigeringsprogram. Prøv f.eks InfanView som er helt gratis og inneholder det meste av det du trenger.

Når du endrer oplløsningen på et bilde, så er det lurt å "lagre som.." og gi bildet et nytt navn. da beholder bu bildet med høy oppløsning i tilfelle du vl skrive det ut senere.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning