Dette trenger du for å lage papir!

I denne artikkelen kan du lese om hva du trenger for å lage papir. For eksempel blir det mye vannsøl, så ha håndklær klare til å tørke opp vann!

Publisert Oppdatert
Rammer

2 stk trerammer. En med metallduk som fungere som sil for å fjerne vannet. Rammene fås kjøpt i de fleste hobbyforretninger.

Plastbolller

Plastboller til å ha papirstrimlene i. Jeg bruker helt vanlige bakeboller - det har de fleste i kjøkkenskapet. Papiret som kan brukes beskrives i denne artikkelen .

Stavmikser og miksebolle

Stavmikser fungere bra til å kutte papiret i småstrimler. Fyll opp en smal og høy bolle med vann til ca. midt på. Ha i en god neve papir - og miks i ca 10-30 sek. Da er normalt papiret blitt til en grøt. Hell det ferdig miksede papiret tilbake i "bakebollene" igjen - og miks en ny runde!

Stor balje

Baljen skal ha vann ca. 5-7 cm dypt. Rammen skal dyppes forsiktig under slik at den kommer vannrett opp av karet. Da henger papirmassen jevnt på nettingen i rammen! En øse og en røreskje er også godt å ha når papiret skal over i den store baljen og røres godt rundt.

Kluter

Kluter til å legge det våte papiret på. Vanlige kjøkkenkluter kan godt brukes. NB! Har klutene mønster i vevingen kommer dette over på papiret når det presses - kan bli veldig bra som effekt, men ikke like hyggelig hvis ønsket var en jevn overflate! Pass på at klutene ikke har krøller/bulker - alle krøller/bretter som er i kluten overføres til papiret!

Svamp

En svamp du kan få vekk mest mulig vann med - før du fjerner rammen fra papiret når det ligger på kluten. Jo mer vann du har fjernet med svampen - jo lettere er det å ta vekk rammen uten å skade papiret!

Godt med håndklær

Det blir mye vannsøl, så ha håndklær klare for å tørke opp!

Papirpresse eller tvinge

Denne skal brukes til å presse vann ut av de våte papirene, og den kan brukes for å presse tørre papirer helt rette. Jeg har vært så heldig at mannen min har laget en papirpresse til meg som fungerer helt utmerket - men det er også mulig å bruke 2 stk. laminerte trefjeler og 4 tvinger til å presse vannet ut. Et annet alternativ er strykejern!

Komfyr eller tørkestativ

Papiret må tørkes, enten du velger den raske eller mer langsomme måten.... dette er noe de fleste har i huset!

Så var det bare å sette i gang! Lykke til!

Artikkelen er laget i samarbed med:
Kreativ Hobby .
Kommenter artikkelen HER .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning