Designopplevelse på vandrerhjem

Københavns lekreste vandrerhjem sto helt ferdig i september. Verdenskjent design fra Gubi fyller de 17 etasjene, der du kan bo for 120 kroner natten.

Publisert Oppdatert
Danhostel Copenhagen City ved Langebro åpnet allerede i mai, men siste hånd på verket ble lagt i høst. Nå kan vandrerhjemmet skilte med en kapasitet på 1020 senger - noe som gjør det til Europas største. Fra høyhuset, et forhenværende kontorbygg som kalles "Europahuset", har man fantastisk utsikt over Københavns tak og tårn.

Like interessant som mastodont-størrelsen er den gjennomførte stilen som preger Danhostel Copenhagen City. Aldri har et lavkost-herberge vært mer luksuriøst.

Anerkjent design

I konkurransen om å få interiøroppdraget deltok blant annet Philippe Starck, men det var danske Gubi som ble valgt. Gubi er også representert på New York Museum of Modern Art, og er et velkjent navn i designinteresserte kretser.

Fargeglad minimalisme er gjennomgangstema på vandrerhjemmet - fra loungen med myke, enkle stoler i retrofarger, til rommene som alle er like stramt innredet.

- Det er ikke lenger bare skoleklasser og unge med ryggsekk som overnatter i køyesenger på vandrerhjem. Kundegrunnlaget er blitt mye bredere, og det stiller nye krav til hvordan et vandrerhjem skal framstå, sier Lisbeth Juul, pressesjef i DGI-byen som står bak både det nye vandrerhjemmet og mange dyrere hoteller i København.

Mange typer reisende

Gubi, om fikk oppdraget så sent som i mars i år, forteller at det var en stor utfordring å levere et vellykket totalkonsept i tide. Man skulle lage rom og fellesarealer som ville appellere til ulike typer reisende: interrailere, forretningsfolk, familier med barn, unge par.

Mye god omtale og rikelig med forhåndsbookinger tyder på at Gubi har lyktes med kjempeprosjektet.

Fargevalg

Korridorene er hvitmalte og enkle, og rommene er stramt innredet. Fire køyesenger langs veggen, pluss to enkeltsenger og et par småbord med lave stoler, er eneste innredning. Klærne må bli liggende i reisevesken. Fargeklatter på rommene er tekstiler i dyprødt og grått, mens bord og stoler er svarte.

I hallen går fargene i dyprødt, oransje og gult. Det hele, uansett romtype og etasje, er lyssatt med lamper fra BestLite, en klassisk lampeprodusent som ble overtatt av Gubi i fjor.

Restauranten "Great" har havneutsikt og hvite vegger prydet med utsagn som "great meal" og "great appetite". Da er det bare å håpe at forventningene innfris.

Fakta

* Danostel Copenhagen City ligger på H.C. Andersens Boulevard 50, 1553 København V.

* Sentral beliggenhet med utsikt over Island Brygge og 10 minutters gange til Tivoli.

* Priser: 120 kr per seng i flersengsrom med dusj og/eller toalett, kr 480 for et helt familierom (opptil 4 senger), kr 600 for et 5-sengsrom og kr 720 for et 6-sengsrom.

* Booking: www.danhostel.dk eller tlf. + 45 3311 8585

___________________________________________________________________________

Foto: Miklos Szabo

I samarbeid med Min Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning