Denimjakken går aldri av moten

Denim er vårens sikreste kjøp

Med denne klassikeren i skapet har du alltid noe å ha på deg. Sjekk ut våre favoritter.

Publisert Oppdatert
ARMYINSPIRERT: Denim på denim og armyinspirerte detaljer er en sikker vinner. Bukse fra H&M (299 kr), skjorte fra Mango (299 kr), sko fra Bianco (500 kr), veske fra NYPD/Nelly.com (349 kr), solbriller fra Gina Tricot (79 kr).
ARMYINSPIRERT: Denim på denim og armyinspirerte detaljer er en sikker vinner. Bukse fra H&M (299 kr), skjorte fra Mango (299 kr), sko fra Bianco (500 kr), veske fra NYPD/Nelly.com (349 kr), solbriller fra Gina Tricot (79 kr). Foto: Produsentene

Er du usikker på hvilken jakke du skal satse på denne våren, blir det aldri feil om du velger en av denim!

Praktisk favoritt

Denimjakken klarer nemlig å være både klassisk, trendy, røff og sofistikert på en gang. Med andre ord, perfekt til alle anledninger.

De aller fleste av oss har et forhold til denim. Uansett om man har levd med plaggene hele livet, fikk øynene opp for det i ungdommen, eller ble kjent med det som voksen, har denimplaggene en tendens til å bli våre største garderobefavoritter. Og det med god grunn, mener stylist Eirik Mogseth.

- Den er klassisk og kan brukes på utallig mange måter. Denim kan dresses både opp og ned, og er derfor også veldig praktisk, mener stylisten.

Vårens denimtrend

Som alltid er også denimjakken et hot plagg denne sesongen. Og nå skal du gjerne bruke den sammen med andre denimplagg.

- Denim på denim er superhot i år! Uredde sammensetninger av ulike vasker gjør antrekket både interessant og edgy, sier Mogseth.

Det finnes mange varianter av den folkekjære jakken. Men denne sesongen er det inspirasjon fra 80-tallet som gjør deg mest trendy.

- Lys 80-tallsdenim er spesielt hot denne våren. Her er det den korte denimjakken som dominerer. Box-shape og mørkeblå raw-denim er også aktuelle trender, forteller Mogseth.

Passer til alt

Ønsker du deg en jakke du kan bruke til det meste er en denimvariant en sikker vinner. Den kan du ta på deg enten du skal på jobb, kafé eller på fest.

- Denne jakken passer nesten til alt. Skinnbukser, dongeribukser og blomstrete skjørt er alltid gode følgesvenner. Denim og army-inspirerte plagg er også en kul kombinasjon, forteller stylisten.

I mer pyntede anledninger er den også perfekt å bruke sammen med kjoler, mener han.

- Den lille sorte gjør seg godt under jakken hvis du skal på fest. Det er også lekkert å mikse denim med blankere kjoler. Kort kjole, brune ben og lekre sandaler er alltid hot sammen med en kul denimjakke.

Elsket av kjendisene

Kjendisene har som regel skaffet seg de mest trendy klærne lenge før vi andre har rukket å høre om dem. Allikevel er det enkelte plagg som aldri går av moten, også blant kjendisene.

Denimjakken er stadig å se på de store stjernene, og det er lite som tilsier at det kommer til å bli mindre av det. Her ser du noen av Hollywoodstjernene som stadig vender tilbake til denimjakken.

Les også:

KJENDISFAVORITT: Kiera Knightly, Nicole Richie og Pippa Middleton har ulik stil, men alle tre er ofte å se i denimjakke.
KJENDISFAVORITT: Kiera Knightly, Nicole Richie og Pippa Middleton har ulik stil, men alle tre er ofte å se i denimjakke. Foto: Stella Pictures

Her er våren hos billigkjedene

De 10 verste motetabbene

Harry om du bruker dem feil

20 vårjakker under 1000 kr

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning