Den perfekte talen

Å holde forlovertale kan være utrolig skummelt. Men har du fått det ærefulle oppdraget skal du jammen imponere fletta av gjestene!

Publisert Oppdatert
Om du har vært så heldig at du har blitt valgt til å være forlover for bruden, og selv om bryllupet ikke er før om mange uker, svetter du kanskje allerede med tanke på talen du er forventet å holde. Og forlovertalen er en av de viktigste pliktene i bryllupet!

Forberedelsen

Ordene du sier til bruden, brudgommen og gjestene skal bringe frem viktigheten av dagen og knytte gjestene til paret. Selv om forlovertalen kan virke skremmende, trenger du ikke være redd så lenge du forbereder deg på et tidlig tidspunkt. Du kan leke med kreativiteten din og dermed kan talen din lett bli et av høydepunktene i bryllupet!

Å trollbinde alle gjestene med hvert eneste ord, er faktisk utrolig enkelt; her har du syv gode tips:

Tips

 • 1. Ikke glem hovedinformasjonen. Det er lett å glemme den ordinære, men viktige informasjonen når du starter talen din. Husk å introdusere deg selv og fortell hvor lenge du har kjent paret og hvilket forhold du har til bruden. Mange av gjestene kjenner deg ikke, så denne informasjonen er viktig.
 • 2. Husk å takke bruden og brudgommen for at du får lov å være en del av deres spesielle dag. Bruden og brudgommen kunne valgt hvem som helst, men de valgte deg til å ha en slik stor rolle for dagen. Ved å takke for dette i talen din, viser det paret og gjestene at du setter pris på dem. Det viser også at du føler deg beæret fordi brudeparet setter sin lit til deg og mener du kan oppfylle alle kravene som stilles til en forlover.
 • 3. Bruk historien du har sammen med bruden som et slags grunnlag for talen din. Enten om du har kjent henne siden barndommen, eller bare et par måneder, å dele et spesielt minne dere to har viser hvor viktig du synes båndet mellom dere to er. Men husk å ikke gjøre bruden flau ved å dra frem pinlige historier!
 • 4. Husk humor! Når du legger til en del vitser eller en liten morsom setning i talen, bryter dette isen og gjør at gjestene slapper av når de hører på deg. Men vær forsiktig og ikke gå for langt. Det siste du vil er å fornærme brudeparet eller noen av gjestene. Hold vitsene enkle, for eksempel; " Jeg har blitt fortalt at de beste talerne følger tre enkle regler: Stå opp, snakk tydelig og hold kjeft så fort som mulig. Jeg skal prøve å holde meg til det rådet". Ved å holde vitsen ren og enkel unngår du risikoen ved å miste ditt publikum.
 • 5. Ikke vær redd for å bruke sitater. Det finnes tusenvis av gode sitater som passer i bryllup. Det viktigste å huske på er å velge et sitat som passer for paret. Om du vil velge noe trygt passer et sentimentalt sitat som handler om evig kjærlighet.
 • 6. Vær kreativ! Om du ikke vil holde en typisk bryllupstale, vurder å gjøre noe litt annerledes for å ære paret. Kanskje en sang, dans, et lysbildeshow, et dikt eller lignende kan gjøre at forlovertalen skiller seg ut fra andre vanlige taler.
 • 7. Avslutt alltid talen positivt. Fyll talen din med positive ord til paret. Ønsk dem et langt og lykkelig liv sammen og tilby din støtte.

  Ha det gøy!

  Forbered deg til talen i god tid på forhånd, på bryllupsdagen bør du øve deg og gå igjennom talen en del ganger for å unngå stamming og feiluttalelser. Ikke vær redd for å ta med deg alle notatene for å hjelpe deg å holde kontroll på det du skal si. Og fremfor alt; ha det gøy og husk at du ærer brudeparet på deres spesielle dag. Din tale er en veldig viktig forlengelse av bryllupsseremonien deres.  Kilde:Weddingchannel.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning