Den beste kjærestegaven!

Vi har spurt eksperter om hjelp. Få knallgode tips her!

Publisert Oppdatert
Det er det samme hvert år; hva skal du gi din ektemann eller kjæreste? Dere har gitt hverandre julegaver og bursdagsgaver i fleng og nå er du rett og slett tom for ideer.

Fortvil ikke, vi har spurt ekspertene om råd!

- Hotellsex!

Lege og samlivsrådgiver, Åsa Rytter Evensen har et klinkende klart svar;

- Klarer dere ikke finne på noe nytt, har dere for mye og da synes jeg ikke det er nødvendig å kjøpe gave til hverandre. Men dere kan selvsagt gå sammen om å spare til noe dere trenger i huset, som et nytt kjøkken eller ny komfyr. Eller dere kan opprette en felleskonto hvor dere sparer til noe dere drømmer om, som en reise, sier hun.

Dette er også sexpirator og driver av orgasmesenteret Cpunktet.no, Cecilie Kjensli, enig i.

- Drit i at gaven skal være så overraskende. Om man ikke vet hva man skal gi bort, så har man alt for mye, og sløsing er jo forkastelig. Bruk heller pengene på en dirty weekend et eller annet sted, og om det blir for mye så kan man alltids legge seg inn på et hotell i sin egen by bare for å få følelsen av hotellsex med søling i sjampanje, sier Kjensli.

Rytter Evensen har selv kjøpt en stekepanne til sin mangeårige mann, noe hun mener de begge har bruk for og noe som dessuten passer til dem som har alt!

Hun mener likevel at en opplevelsesrik gave til kjæresten gjerne er den beste gaven av alle.

- Inviter han på et hyggelig måltid med god mat og drikke, kle deg i et fristende antrekk og tilby ham en god omgang sex!

Kjensli støtter samlivsrådgiveren i akkurat det!

- Klippekort på sex og gode opplevelser har jo etterhvert blitt en slager, og det er ikke uten grunn. Vi har jo det meste fra før, men god service når man selv ønsker det, er jo fett. Her kan du legge inn tjenester som alt fra "en heftig blowjob de luxe" hvor en finger i baken inngår, til ølservering under fotballkampen, eller en tur på byen med gutta på din bekostning. Jeg har veldig sansen for denne måten å tenke gave på. Boxere og sokker er bra det, men ikke akkurat overraskende, ler Kjensli.

Rytter Evensen sier at ulike menn har ulike ønsker og er klar på at dette også har noe med alderen å gjøre.

Godt voksne menn har det meste de trenger, og en opplevelsesgave er smart.

- Du kan for eksempel gi ham en fotballkamp i gave, sier Rytter Evensen.

Gi deg selv!

Journalist i herremagasinet Mann, Per Ivar Johansen, mener det er viktig at kvinner er flinkere til å bruke seg selv som julegave for mannen.

- Sexy undertøy til deg selv er absolutt den beste gaven av alle, særlig til mannen som har alt, inkludert en flott kjæreste, sier Johansen.

Journalisten forteller ikke overraskende at menn hovedsakelig interesserer seg for damer, fotball og reiser.

- Og alt som er nytt og kult innen gadgets, som man kan imponere venner og naboer med. Nå for tida handler det om iPhone importert og hacket fra utlandet, sier han.

Johansen råder alle kvinner som ønsker å kjøpe klær, sko eller accessoarer til kjæresten sin å heller satse på et gavekort slik at han selv kan velge det han vil ha. Og han har helt klart for seg hva som er den perfekte opplevelsesgaven til en mann;

- Kanskje en tur til Rio de Janeiro under karnevalet. Med vill festing, flotte damer og en fotballkamp på Maracana blir ikke livet stort bedre, sier journalisten.

Han har også helt klart for seg hva som er den verste julegaven til typen;

- Truser, i betydningen briefs.

Gi ham tid

Sexolog Gro Isachsen mener det er helt unødvendig å stresse mellom kjøpesentre for å finne nok en duppeditt som han gjerne har ti av fra før av.

- Bestem deg heller for å gi det de fleste har minst av - tid. Hva dere skal bruke tiden du avsetter til, er opp til dere. Skriv et kort og legg det i en konvolutt, der du maler ut detaljene om hva du kan tenke deg å gjøre sammen med ham, sier sexologen.

Hun tror også at en erotisk massasje eller en reise der du ordner alle forberedelser og til og med pakker for ham, er gode kjærlighetsgaver. Den perfekte opplevelsesgaven skal være spennende og ny.

- Gjerne noe du ønsker å foreta deg som kan utføres i den erotiske lekegrinda. Om det er et rollespill du regisserer ut fra hans seksuelle preferanser eller noe du vet han har hatt lyst til å gjøre, men som aldri ble utført, er stikkord. Du skaffer dessuten alt som trengs av eventuelle rekvisitter som massasjeolje, lekkert undertøy og leketøy til både deg og ham. Putt det i en korg og pakk opp første juledags morgen, råder Isachsen.

For store krav

Sexpirator Kjensli mener at den perfekte opplevelsesgaven til typen enten er en pubrunde i en storby ikke så langt unna med påfølgende stripping og utagerende sex på hotellet!

- Eller en fotballkamp med påfølgende stripping og vill sex. Er du raus får han alt på en gang på puben, spøker Kjensli.

- Gå sammen med andre venninner som har kjærester og diskutere med dem hvilken kveld dere kan lage til for partnerene deres. For eksempel kan dere ta kontakt med en profesjonell kokk og lage til en spennende kokkekveld for fem menn der de får kose seg med å lage villtgryte og drikke god vin, sier samlivsrådgiver Eva Mohn.

- En mann vil sette stor pris på en gave som innebærer kontakt med andre kompiser hvor han samtidig kan kose seg med god samvittighet, råder Mohn.

Men selvsagt kan man også gjøre det enda enklere;

- Tegn en verktøykasse på et ark og gi ham et gavekort til en verktøysbutikk så han kan kose seg, sier hun.

Frøken Kjensli er likevel sikker på at en mer avkledd gave gjør susen!

- Menn trenger ikke være enkle for å digge stæsj og verktøy, men de er enkle på den måten at de alltid blir mest glad for noe som ender med sex. Det får de rett og slett ikke nok av.Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning