Deilig helg!

Snart er det helg, og du og din kjære kan nyte helgen selv om dere har barn!

Publisert Oppdatert
Før dere fikk barn, handlet helgene gjerne om å sove lenge, stikke på kino eller på en ny kulturutstilling, gå på fest og slappe av med en lang og koselig lunsj på søndagen. Men nå kommer dere nok aldri tilbake til å sove lenge, og den kule festen handler gjerne mer om en tur på en leketøysbutikk. Likevel kan familiehelgene fremdeles være like lystige som i tiden før dere fikk barn, det handler bare om planlegging!

Egne behov

Nøkkelen til en god helg er å vite på forhånd hva dere skal gjøre, balansere barnas timeplan (fotballkamper og bursdagsbesøk!) og tenke på deres egne behov for å slappe av. Dersom dere som foreldre planlegger noe som er moro for alle sammen, har dere noe å se frem til, og å snakke om lenge etterpå. Favoritter kan være turer på et barnemuseum, eller en tur til en naboby.

Ikke for mye

Men ikke prøv å booke hvert eneste minutt i helgen. To overbooka helgedager blir for mye og gjør dere utslitte. Bare det å henge sammen i pysjamas med barna en helgemorgen er verdifull avslapning. Skru av TV'en, ha en lang frokost sammen og les gjerne avisen (dere kan lese nyhetene, barna kan lese tegneseriene).

Det er viktig å ikke glemme voksenaktiviteter sammen som kjærester. Skal barna deres i bursdagsbesøk, kan dere bruke den frimuligheten til å gjøre noe dere har behov for, møt en venn til kaffe, eller spis lunsj sammen som mann og kone!

Sjekk nettet

Det finnes mange gode aktiviteter for barn rundt om i alle byer. Men å gå på en aktivitet som gjør at foreldrene må sitte på sidelinjen og gjespe, er kjedelig og ikke bedre enn å ta med barna på en "voksenaktivitet". Fokusere på aktiviteter som alle kan delta i og kose seg med. Utnytte årstidene ved å lære ungene å stå på ski om vinteren og svømme om sommeren. Dra på teater når det regner, eller kino en høstettermiddag. Spesialaktiviteter som dukketeater eller trylleshow, bowling eller å besøke en skøytehall er gode aktiviteter for hele familien. Dette er noe som barna vil huske i mange år fremover!

Dere kan også ta med dere barna på aktiviteter som de lærer mye av. Mange bokbutikker har spesielle dager hvor barn er invitert til lesestund, noe som er moro og avslappende og en fin måte å bruke en helgeettermiddag på. Og husk på at "gamle" favoritter som dyrehagen eller akvariet er favoritter av en god grunn. Sjekk på nettet hvilke aktiviteter som skjer hver helg i nærheten av hvor dere bor. Sjekk også lokalavisene for teater, konserter og festivaler.Kilde: IvillageIllustrasjonsfoto: Colourbox.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning