De 10 mest utrolige datahistoriene

Føler du deg dum når du ikke får PC'en til å fungere? Da bør du lese listen over de 10 dummeste datahistoriene, vi kan love deg at du føler deg smartere etterpå.

Publisert Oppdatert
Ontrack Data Recovery er en verdensomspennende selskap innen håndtering og styring av risiko ved databruk, og bedriften får inn tusenvis av datamaskiner og harddisker som eieren ved en feiltakelse har fått slettet innholdet på. For kort tid siden kjøpte selskapet opp det norske selskabet Ibas, som er internasjonalt anerkjent for sin ekspertise.

Hvert år publiserer Ontrack en liste over de 10 mest utrolige datahistoriene selskapet har måttet ta hånd om siden sist, og tro det eller ei; I alle tilfellene ble vitale data reddet..!

Topp 10 Datahistorier 2006:


10. Pass på i helikopteret - En ansatt i et globalt telekomfirma mistet en bærbar pc ut av et helikopter i Monaco.

9. Vask dataene vekk - En uheldig flypassasjer hadde pakket toalettsakene og den bærbare pc'en i samme veske. Uheldigvis begynte sjampoen hans å lekke, og alt i bagen ble vått, inkludert pc'en, noe som fikk harddisken til å slutte å fungere.

8. Tragikomisk for komiker - Den britiske komikeren Dom Joly, mistet laptopen sin der han hadde fem tusen bilder, seks tusen sanger, halvparten av en selvskrevet bok, og alle hans bidrag til diverse avisspalter. Det fantes ikke backup av noen av filene..

7. Forskningsredning - Et ledende britisk forskningsuniversitet opplevde at det brøt ut brann i dataavdelingen. De 30 datamaskinene ble ikke skadet av brannen, men av røyken og vannet som brannvesenet pumpet inn.

6. Bananer er skummelt - En mann la en gammel banan oppå sin eksterne harddisk. Den råtnende frukten begynte å løse seg opp slik at det dryppet ned i disken. Det meldes om at bananen ikke lot seg redde.

5. Påkjørt - En laptop ble påkjørt av en flyplasskjøretøy. Det meldes også om en ryggsekk full av eksterne disker som ble overkjørt av en truck.

4. Alle gode ting er 10 - En mann formaterte pc'en sin; ikke en gang, ikke to ganger, men TI ganger før han fant ut at han gjerne skulle hatt noen data som fantes på disken en gang i tiden.

3. Med hodet over vannet? - Det er ikke bare pc'er man trenger hjelp med: En fotoglad kunde kom hjem fra dykkerferie og fant ut at han ikke klarte å kopiere bildene fra undervannskameraet sitt og til pc'en. Det viste seg at kameraet slett ikke var vanntett.

2. Trenger smøring? - En universitetsprofessor hørte en pipende lyd fra pc'en sin, og begynte å bli mektig lei av den irriterende lyden. Han forsøkte derfor å spraye innsiden med et smøremiddel som skulle forhindre knirking.

1. Sokkeoppbevaring - En mann som gjerne ville ha hjelp til å finne tilbake til dataene sine sendte håpefullt inn disken til Ontrack. Problemet var bare at han ikke hadde bobleplast hjemme, så han brukte like gjerne sine gamle skitne sokker. Enden på visa var at disken ble enda mer skadet enn den var i utgangspunktet.Kilde: Ontrack.com i_222873

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning