CD/DVD-oppbevaring

Programvare, backup og andre CD/DVD-plater har en lei tendens til å forsvinne. Sørg for at det er system i kaoset når du trenger dem neste gang.

Publisert Oppdatert
Med coveret på

CD/DVD-coveret inneholder ofte viktig informasjon som du trenger for å installere programvare. Det kan være instruksjoner eller koder. Om du ikke orker å samle disse tingene på annen måte, så kan en helt vanlig CD-hylle være løsningen. Kjøp en hylle som tar liten plass, men som kan utvides.

Det finnes også bokser/esker med lokk som passer perfekt til CD-er. Ikea har et godt utvalg.

Oppbevaringsbok

En oppbevaringsbok ligner på et fotoalbum og finnes i flere størrelser. Noen passer perfekt i bokhylla, mens andre har glidelåsåpning og er praktiske når du må ga dem med deg rundt omkring.

De fleste har et index-kort, der du kan skrive hva boken inneholder. Disse bøkene har sjelden plass til foldere, så om du må ha med f.eks en kode, så kan denne skrives på en lapp eller kopieres. Du kan også oppbavere denne informasjonen i en vanlig ringperm.

I en perm

Plastmapper til ringpermer er kanskje den mest praktiske måten å oppbavere plater på. Lommene har som regel plass til 8 plater totalt (4 på forsiden og 4 på baksiden). De kan settes inn i hvilken som helst ringperm. Dermed har du muligheten til å sette inn både instruksjonshefter og notater sammen med platene.

Lommene finnes i større bokhandlere.

Bokser av hardplast

Til backup og andre CD-er som ikke har cover kan en boks av hardplast, med egne rom for hver CD være praktisk. Da holder det å merke platen med et beskrivende navn og sette den på plass.

Merking av plater

Vær nøye med å merke platene dine. En vakker dag har du glemt å legge den på plass i lommen eller coveret og dermed er platen vanskelig å finne. Bruk en spesialtusj og skriv på platen. Bruk gjerne dato om du har flere i samme kategori. Tusjene finner du i de aller fleste bokhandlere.

Foto: Ikea, Binders i_176773 i_176770 i_176771

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning