Bryllupsbord i blå toner

Av: Åshild Blått er min farge – og derfor var det naturlig å bruke den som ”rød trå” i bryllupet vårt. Alt fra invitasjoner og bordkort, til brudebukett skal gå i blått. Sammen med hvitt og sølv og grønt håper jeg dette vil bli stilfullt og spennende. Under ser dere bilder av de ulike tingene jeg har lagd, samt et tappert forsøk på å forklare hvordan jeg har gjort det.

Publisert Oppdatert
Først noen lure triks:
-pappkutter er en utrolig oppfinnelse! Det sparer deg for mye strev. -limpistol er mye mer effektivt og holdbart enn en limstift.

Materiell:

bølgepapp (kremfarget og mørkeblå) papp (kremfarget og mørkeblå) sølvpenner tekstilfarger på flaske (sølv) tynn ståltråd naturfarget basttråd

Invitasjon
Etter mye frem og tilbake, valgte jeg å lage invitasjonene i blått, kremhvitt og gull. Jeg kjøpte det jeg trengte av papp (tykk blå og kremfarget papp, samt blå og kremfarget bølgepapp) på Norway Design i Oslo. Konvolutter ble også kjøpt på samme sted. Jeg har også brukt naturfarget bast til sløyfer og gullfarget tekstilfarge til dekorasjon. Invitasjonene er enkle kvadtratiske, og teksten er limt på baksiden av kortet. Utformingen ser dere best på bildet.

Bordkort
Selve bordkortet er laget i samme blå kartong og med de samme hjertene i bølgepapp som invitasjonen og sangheftet. Jeg har også brukt sølvpenn og sølv tekstilmaling. Det spesielle med dette bordkortet er måten vi skal "feste" det på. Ståltråden er bøyd rundt en pepperkakehjerteform for å få en fin og jevn form. For å få kortet til å sitte bøyde jeg til den ene enden av ståltråden opp på "baksiden" av hjertet, som en slags klemme. "Stilken" på hjertet skal vi stikke ned i melonbiten som er en del av forrett-tallerkenen.

Meny
Som litt ekstra dekorasjon på bordet, har vi valgt å sette ut små menyer. Vi fikk tak i noen små, enkle rammer med sølvkant oppe og nede. Menyen er skrevet med sølvpenn på blå papp.

Minnebok
Etter gode tips på Kvinneguiden, bestemte vi oss for å lage en minnebok/gjestebok som skal legges ut både i kirken og under festen. Nok en gang har jeg valgt å bruke blått, kremhvitt og sølv. Boka har stiv perm, spiralrygg og blanke ark.

Romskilt
Festen vår skal være på et overnattingssted og nesten alle av gjestene skal overnatte. Romskiltene er også laget i samme stilen som det andre; blått, kremhvitt og sølv.

Sanghefte
Forsiden av sangheftet er laget i blå papp (A4), hvor jeg har skåret ut et vindu hvor bildet på side 1 i heftet syns. Hjertene og sølvpyntetn går igjen også her. For at den stive pappen ikke skal gjøre det vanskelig å bla i heftet, har jeg laget små spiraler av ståltråd (tvinn ståltråden hardt rundt en blyant og klipp opp i mindre biter - ca. to "snurrer"). På denne måten glir arkene lett når man blar i heftet.

Serviettring
Vi har valgt å bruke tykke, blå papirservietter som vi ruller på skrå, slik at den hvite baksiden blir som en pyntekant. For å holde servietten på plass, har jeg nok en gang tatt ståltråd og tvinnet i passe bredde slik at det blir en serviettring.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning