Volum til tusen!

Få gode tips og se bildeserie av årets brudekjoletrend!

Publisert Oppdatert
Er du brud i år, har du mye å velge i mellom! Brudekjolemoten for 2008 er stor, luftig og full av glitter!

Glitter og perler

Kjoletrenden i år gjenspeiler litt av 80-tallet og begynnelsen på 90-tallet. Kathrine Sørlands brudesalong Agape er blant de mange som har det travelt i disse tider. Ekspeditrise Maria Sung E. Normann mener brudekjolene er større nå enn tidligere.

- I 2008 ser vi at skjørtet på brudekjolene er store og slørene pyntes opp med to-lags slør og mye volum. De klassiske brudekjolene med enkle snitt er byttet ut med større kjoler. De er gjerne dekorerte med mye stasj som glassperler og glitter, forteller Normann.

Hun mener at det absolutt viktigste for bruden i år, er sløret og tiaraen.

- Sløret kan være klassisk sateng med organza eller chiffon over. Tiaraen er et viktig tilbehør sammen med smykker. Bruden skal gjerne glinse litt ekstra sammen med krystaller og perler, sier Normann.

Tradisjonelle kvinner

Selv om trendene på catwalken vises forskjellig for hvert år, er det ikke nødvendigvis det kommende bruder ønsker på sin egen bryllupsdag.

- De mest populære kjolene er ofte stroppeløse kjoler med a-formet skjørt, halterneck eller drapering i livet. Vi selger mest lyse kjoler, og ivory, eller elfenbensfarget, er den mest populære. Fargen er flatterende til lys, nordisk hud, forklarer Normann.

Marit Kater ved Diin Brudesalong på Frogner forteller at den globale brudekjoletrenden er lysegrå kjoler. Hun opplever også derimot at norske kvinner ofte ser bort i fra brudefashion og heller går etter egen smak.

- Norske jenter er tradisjonelle og ønsker seg tradisjonelle, klassiske prinsessekjoler med a-form i kremhvite farger, sier Kater.

Likevel har hun siste tiden merket stor etterspørsel av korte brudekjoler.

- Folk gifter seg dessverre flere ganger i dag, og mange ønsker gjerne en kortere brudekjole til et hage- eller ambassadebryllup, sier Kater.

Gode tips:

  • Har du brede hofter og stor rumpe, er det beste å velge en brudekjole med a-formet skjørt som vil skjule hoftene dine.

  • Dersom du ønsker at midjen din skal se smalere ut, er det lurt å velge en kjole med drapering i livet.

  • Har du små bryster kan du velge en kjole med ekstra broderier og pynt på brystet slik at partiet blir fremhevet og ser større ut.

  • Synes du at overarmene dine ser store ut, kan du enten velge en kjole med lange ermer i chiffon (dersom du gifter deg om sommeren) eller i sateng (om du gifter deg om vinteren). Du kan også bruke en bolero eller en kåpe som du kan ta på deg om kvelden når det blir kjøligere.

  • Velg et luftig slør i et lett materiale noe som er praktiskt dersom du ønsker å bruke det hele dagen og kvelden.

  • En helt hvit kjole kan stjele mye av fargen fra huden din dersom du har lys hud. Velg derfor en kremfarget eller ivoryfarget kjole som gir din egen hudfarge mer liv.

    Se bildeserie av årets kjoletrend fra Agape:Brudekjoler 2008

=images) value = 0; show(value); }


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning