Vakker bryllupshud!

Bryllupsdagen skal være perfekt på alle måter. Da er det viktig at huden gløder slik at du oser selvtillit og lykke!

Publisert Oppdatert
For alle bruder er det viktig at bryllupsdagen blir en særegen dag som aldri kan sammenlignes med noe annet resten av livet. Den skal være unik og spesiell, ingenting må dermed stå i veien for den store dagen!

Tipsene

Men alle forberedelsene før dagen kan gjøre deg stresset og sliten, da er det også normalt at dette slår ut i ansiktet.

Vi gir deg noen enkle hudtips presentert av weddingchannel.com:

Begynn tidlig

For best resultat, begynn å rense huden din flere måneder før bryllupet, helst seks måneder før. Vakker hud er sunn hud så drikk mye vann. Husk å trene regelmessig og spis mye frukt og grønnsaker.

Dermatologer og hudspesialister anbefaler at du renser huden din to ganger om dagen med en rensemelk, gele eller skum som passer din hudtype. Følg opp med toner og en fuktighetskrem. Dagfuktighetskremer bør alltid inneholde solbeskyttelse, og om natten bør du bruke en krem som er rik på vitamin E.

Tørr hud

For å holde tørr og kløende hud under kontroll bør du prøve å unngå veldig varme dusjer og bad. Varmt vann vil nemlig tørke ut huden din enda mer, så forsøk å holde vannet kjøligere og bruk en fuktighetsgivende såpe eller kroppsvask.

Pass på å peele av og til men ikke skrubb deg for mye da dette kan fjerne nødvendige oljer fra huden.

Velg en rik fuktighetskrem til bruk minst to ganger om dagen. Men det er viktig at alle produktene er tilpasset din hudtype. Toneren må være alkoholfri og ansiktskremen skal være spesialtilpasset tørr hud.

Tilslutt skal du behandle føtter og hender med litt ekstra fuktighet, du kan også bruke sokker og hansker i sengen etter at du har brukt en fet krem. Om du følger disse tipsene vil huden din bli mykere og få mer fuktighet etterhver.

Oljete hud

For å holde huden din klar og fin til bryllupet må du forsikre deg om at du har de riktige produktene. Bruk en antibakteriell renser, en toner med alkohol og en vannbasert fuktighetskrem for å forhindre hudens naturlige oljeproduksjon å blomstre opp mer enn nødvendig. Unngå å ta på ansiktet ditt og forsøk å holde håret ditt borte fra huden din så mye som mulig. Til slutt kan du prøve å tette igjen store porer med gjørmemasker et par ganger i uken.

Om du har oljete hud på andre deler av kroppen og du ønsker å gå med en stroppeløs kjole skal du bruke de samme rutinene på de områdene som du bruker i ansiktet ditt.

Kviseutbrudd

Det beste rådet mot kviseutbrudd er en god hudpleierutine, men stress og psykisk press spiller også en vesentlig rolle. Det er trist men sant; stress og press i livet vises gjennom huden og skaper kviser. Så forsikre deg om at du prøver å slappe av. Du vil se bedre ut og du vil føle deg bedre!

Om du vet at du er spesielt utstatt for utbrudd, bruk en krem eller gele med salicylsyre. Du kan også behandle huden din to ganger i uken med damp for å åpne porer etterfulgt av en forsiktig eksfolierende skrubberunde. Om du lider av voksen aknehud er det beste å gå til en hudpleier. Det finnes mye god behandlig for kviser, blant annet lette peelingmetoder eller lasermetoder.

Husk at det du ikke kan kurere kan du alltid skjule. Bruk en concealer med en børste på kvisen din og så blander du ut mot kantene. Dekk med et fint pudder og repetere til huden din ser pen ut.

Solbrent

Jakten på den perfekte brunfargen rett før bryllupet kan ofte resultere i stygg, rød hud. Det finnes ingen raske kurer mot solbrent hud, men du kan minske skadene ved å reagere raskt. Først må du ut av solen og holde deg borte fra den eller holde deg dekket til den brente huden har roet seg.

Så bruker du en Aloe Vera plantegele. Når huden din har leget seg så mye som mulig, ta et kjølende bad etterfulgt av en god fuktighetskrem. Hold fuktighetskremen kjølig i kjøleskapet og bruk den ofte!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning