Tips til bruden!

Bryllupsdagen bør være perfekt, og da må bruden være perfekt også! Vi gir deg noen hjelpende tips!

Publisert Oppdatert
Vi kvinner drømmer ofte om å være den vakreste bruden på planeten, og når det gjelder din egen bryllupsdag bør alt være plettfritt! Og det er faktisk mulig å få det til, forbereder du deg riktig, kan lite stå i veien.

Tips en; væske:

Du vet at du skal drikke åtte glass med vann for dagen. Men i månedene før bryllupet bør du egentlig drikke hele tiden! En dehydrert kropp får ikke bare huden til å se slapp ut, det gjør også at du føler deg utslitt med lite energi, noe som ikke er bra for en travel brud! Ha med deg en flaske med vann uansett hvor du går, særlig når du trener.

Tips to; huden 1:

Spraytan er genialt fremfor solstråler. Det er flott og trygt. Om du ikke har hudproblemer behøver du ikke besøke hudpleier. Du kan skifte fuktighetskrem, rensemelk og alt annet til huden din minst tre måneder før bryllupet.

Men er det mindre enn tre måneder til bryllupet bør du holde deg til det du bruker slik at huden din holdes stabil.

Tips tre; huden 2:

Hvis du vil ha en ansiktsbehandling før bryllupet, er det ikke lurt dagen før og heller ikke en uke før. Ansiktsbehandlinger kan forårsake rød hud eller kviseutbrudd før huden roer seg igjen.

Om du tar ansiktsbehandlinger hver sjette til åttende uke så mange ganger som du føler er nødvendig, er dette sunnere for huden. Men det kan bli dyrt i lengden, da er det greit å vite om hemmeligheten til en vakker hud; få nok søvn, drikk mye vann, drikk mindre alkohol, ikke røyke og unngå solen.

Tips fire; vekttap:

Den raskeste og beste måten å slanke seg på er å miste ett kilo i uken. Derfor er det viktig å ha iallefall tre måneder på deg hvis du vil miste noen kilo. Det er sant at nerver rammer mange bruder, og derfor er det også mange som slanker seg helt frem til bryllupsdagen.

Men dette fører ofte til at kiloene kommer raskt tilbake igjen gjennom vannvekt. Hvis du trenger et dytt for å droppe de siste kiloene før bryllupet, kan du for eksempel trene mellom ti og femten minutter ekstra per trening, eller trene en eller to dager ekstra i uken.

Tips fem; lukt:

For at du skal lukte godt hele dagen fra seremonien til den siste dansen, er det lurt å velge parfyme som hovedlukten din.

Parfyme inneholder høyest konsentrat luktolje, noe som gjør at det også varer lengst. Eau de parfum inneholder rundt 18 til 22 prosent luktolje, Eue de toilette inneholder rundt 12 til 18 prosent. Cologne inneholder lavest konsentrat luktolje, mellom tre og ti prosent, den lukter altså svakest. Nivea Dry roll on deodorant vant også deodoranttesten på Kvinneguiden.no, og kan anbefales sammen med parfyme!

Tips seks; jevn energi:

Hvis du vil holde energien jevn gjennom bryllupsdagen er det lurt å starte dagen med en banan med yoghurt. Du skal velge mat som stabiliserer blodsukkeret ditt fremfor å heve det (som sukkerholdig frokostblanding), eller å droppe maten (ikke sulte deg selv).

Koffein kan gjøre at du blir stressa, så velg urte-te istedenfor. Ha med deg energisnacks som ost og kjeks og peanøttsmør på pitabrød, og husk å spise lunsj.

Tips syv; sminke:

Om du gifter deg i varmt vær er det absolutt viktig å velge en fuktighetskrem uten olje som basis under sminken.

Sammen med vakkert solskinn , bringer fint vær med seg fuktighet og potensielle hudkatastrofer. For å unngå at sminken renner, bruk en oljefri fuktighetskrem med solfaktor om bryllupet holdes utendørs. Bytt fra bodylotion til bodypowder for å holde deg tørr og avkjølt. Vannfast mascara er et must.

Om du ikke bruker det, eller bruker for mye av vanlig mascara, kan det resultere i rennende øyne. Velg en leppefarge som er lys med litt shimmer og fuktighet i fremfor en matt farge som kan se tørr og flat ut på bilder.

Tips åtte; hårfjerning:

Du har lyst å være nesten hårfri på bryllupsdagen din, så hva er det beste du kan gjøre? Elektrolyse og laser er begge gode, permanente hårfjerningsteknikker. Elektrolyse: En nål settes inn i hårsekken og brenner den slik at håret ikke vokser tilbake.

Laserbehandler brenner også hårene bort men brukes kun på hudoverflaten fremfor å bruke en nål. Begge metodene er ekstremt effektive hårfjerningsmetoder, men de koster, krever flere behandlinger og kan være smertefulle (spesielt elektrolyse).

Du kan vokse hårene hjemme eller på en salong og resultatet varer i rundt to uker, men dette gjør vondt! Om du velger å barbere bort hårene, er dette billig og smertefritt, men hårene vil vokse tilbake raskt.

Det avhenger av hårveksten din, men som oftest kan du se hårene vokse tilbake så raskt som dagen etterpå. Hårfjerningskremer skal penetrere huden og "brenne" bort hårene. Det er ikke dyrt, men det kan lukte dårlig. Denne teknikken vil holde deg hårfri litt lenger enn barbering.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning