Søt musikk i bryllupet

Å velge riktig band eller DJ til den store festen er viktig om dere vil at gjestene skal kose seg og danse hele natten, vi gir deg tipsene!

Publisert Oppdatert
Musikk er en av hovedingrediensene på enhver fest, da spesielt bryllupet! Du og din kjære har sikkert mange spesielle sanger som betyr mye for dere som et par. Musikk bringer minner om forskjellige tidsepoker, og når dere feirer den nye starten i livet bør musikken vies høy prioritet!

Musikalske minner

Du husker sikkert første gang dere møttes, første gang dere kysset, første gang dere var hjemme hos hverandre eller første gang dere dro på ferie sammen. Det er sannsynligvis stor sjanse for at dere knytter flere sanger opp mot hvert minne, og for hver gang dere hører sangene kan dere kanskje kjenne luktene, følelsene og lydene fra den spesielle tiden blomstre opp igjen på ny.

Om dere ønsker å dele minnene deres med gjestene gjennom god musikk, er det liten tvil om at bryllupet vil bli fantastisk.

Tenk dere å danse, kysse, spise og kose dere til favorittmusikken som betyr så mye for dere, og samtidig skape nye minner sammen med familien og gode venner!

Finn deres musikkstil

Det er mange bryllupsmusikere å velge blant, men det er gjerne ikke alltid så lett å finne den beste eller den mest pålitelige. Det siste dere ønsker er at bryllupet skal bli harry på grunn av at den innleide musikeren minner mer om et svensk danskebåtenband enn en klassy bryllupsartist. I tillegg er jo det aller viktigste at musikeren faktisk møter opp..

Det beste rådet er å stole mest på dere selv og deres egen musikksmak. Skriv først og fremst en liste over hvilke sanger dere liker best, hvilken type musikk som kan passe som bakgrunnsmusikk, underholdningsmusikk og dansemusikk.

Nedenfor kan du lese gode tips fra weddingchannel.com om hva dere kan gjøre steg for steg for å bli fornøyde og finne riktig stil til bryllupet deres.

Bandtips

 • Velg favorittmusikktypen deres. Live musikk lager en helt spesiell stemning i et bryllup, men velg det som passer for dere. Er dere ikke sikker på hvilken musikktype som kan passe til middagen for eksempel, kan dere gjerne ta imot forslag fra andre. Et godt tips på musikk som alltid fungerer er klassisk musikk.
 • Sørg for at settingen passer for musikerne. Et liveband må ikke stå på grunnivå. Direkte sollys, tåke eller fuktighet kan ødelegge akustiske instrument og gjøre bandet ukomfortable. Parasoller og paraplyer kan leies billig og er en ideell løsning for solproblemet dersom dere feirer ute.
 • La et liveband stå lengst mulig borte fra gjestene og spille slik at ikke gjestene dulter borti dem. Ikke la mat og drikke stå i nærheten av bandet, og sørg for at bandet får nok lys på seg innendørs. Bruker dere stearinlys, sørg for at bandet tar med seg sine egne lys slik at de ser nok.
 • Er akustikken god nok? Tregulv og dekorerte vegger gjør at lyden klinger bedre, musikerne elsker det! Teppegulv og flisetak fanger lyden og gjør at akustikken blir dårligere.
 • Profesjonell, vakker og enkel musikk til brudeentreen skal være tradisjonell og elegant. Alle sangene som spilles under seremonien skal være romantiske, avslappende eller religiøse. Glad musikk passer for festen eller når brudeparet går ut av seremonien. Det er fint om musikerne får vite siste ordene før seremonien avsluttes slik at de kan introdusere brudeparet på best mulig måte.
 • Dersom dere skal vies ute, sørg for at det ikke spilles musikk når vielsen foregår. Selv bakgrunnsmusikken vil forstyrre personen som snakker, og mange vil ikke høre hva han har å si.
 • Det er best å leie erfarne musikere. De vet hvordan de skal følge seremonien og de vil kunne gjøre endringer underveis om det skulle trengs. De trenger ikke øve med dere, de er pålitelige og kommer presise og de pynter seg for anledningen. Dette er viktig og bør ikke tas for gitt.
 • Om du regner med at bandet må spille på overtid gi musikerne beskjed om dette på forhånd. Profesjonelle musikere gjør ofte to eller tre konserter hver dag. Kanskje har de andre jobber på timeplanen og tiden er begrenset.
 • Et depositum på en tredjedel eller halvparten av prisen skal ofte gis til bandet på forhånd.
 • Husk å servere mat og drikke til bandet dere leier. Musikere jobber hardt og trenger mat og drikke for å holde koken.

  Husk å kose dere på bryllupsdagen og ikke bekymre dere for for mye. Alt kommer til å gå bra så lenge dere nyter godt selskap, god mat og drikke og ikke minst god musikk! Lykke til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning