Slør, smykker og pynt

Glitrende vakkert brudetilbehør

Nå skal tilbehøret få deg til å skinne.

Publisert Oppdatert

Vi bruker mye tid på å finne den perfekte kjolen. Det burde gjelde for tilbehøret også, mener innehaver av kjole- og tilbehørsbutikken Anna Johnson & Friends i Lillestrøm, Hanne Martinsen.

- Det er med smykker, slør og annet tilbehør man kan løfte en kjole fra flott til fantastisk. Det er dette som er med på å skape det fantastiske helhetsinntrykket, sier hun.

Skill deg ut

Som brud er det lett å velge de klassiske brudesmykkene man finner i mange brudesalonger. Men ønsker du å være en trendy brud, er det en annen stil du bør satse på.

- Nå er det vintage som gjelder, forteller Martinsen. Kjolene med vintagepreg i form av sarte og romantiske blonder eller Hollywood-inspirerte kjoler i glatt silke eller satin har allerede vært i salongene en stund. Nå begynner endelig smykketrenden også å henge seg på.

Gammel favoritt

Det er mye lekkert å velge mellom. Men Martinsen har funnet sin favoritt.

- Sats på en stor brosje i sølv med krystaller og zirkoner for den riktige vitage-looken, anbefaler hun.

Brosjene er tilbake, og gjør seg like godt som et tilbehør på kjolen som i håret. Men husk at store smykker som gjør mye ut av seg bør brukes forsiktig.

- Velger du deg store øredobber bør du droppe halskjedet og satse på et lekkert armbånd i stedet. Den store cocktailringen har også fått en solid plass blant brudesmykkene, men da er det lurt å tone ned armbåndet. Det handler om balanse, forklarer Martinsen.

På hodet

Syns du det er vanskelig å velge slør som passer til kjolen? Nå har du mange muligheter!

- Sammen med de vintage-inspirerte smykkene kommer også birdcage-sløret tilbake i motebildet. Dette passer perfekt til kjoler med litt strammere snitt, eller til en 60-tallsinspirert kjole, sier Martinsen.

Har du valgt deg en kjole med mye blonder anbefaler hun å holde seg til den samme stilen i sløret, gjerne med en blondekant.

- Man kan også droppe sløret og heller satse på en enkel fjærpynt eller en tiara med blanke stener, foreslår Martinsen.

Store, nostalgiske hårkammer med fjær og blanke stener er nemlig også en viktig del av vintage-looken, og kan være en flott detalj til en nostalgisk kjole.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning