Riktig forlover

Krangler mellom venner og unnasluntring av ansvar – dette er drama som du absolutt ikke behøver i tiden før bryllupet!

Publisert Oppdatert
Du har fått ringen og du har sagt det til familien din. Neste steg er å velge riktig forlover. Personen skal være en viktig del av livet ditt det neste året, så velg med omhu så unngår du en vennekonflikt.

Bruder som velger forlovere uten å tenke seg nøye om, ender ofte opp med hjelpere som ikke klarer å takle presset eller som er spente og ivrige i begynnelsen men som mister interessen etter en stund. Og det som verre er; bruder kan miste gode venninner i den stressende perioden før bryllupsdagen.

Når du velger forlover og brudepiker skal du følge hjertet ditt, men ikke mist hodet! Følger du disse tipsene, vil du klare å samle en gjeng positive, entusiastiske og hjelpsomme venninner.

1. Bruk god tid

Rett etter at han har fridd til deg, virker det gjerne som den beste ideen å spørre vennene dine om de kan støtte deg. Men det er faktisk lurere å dele de gode nyhetene først fremfor å ta opp praktiske tema rundt bryllupet. Følelsene dine vil løpe i alle retninger, så det beste er å vente til alt roer seg litt før du tar viktige avgjørelser.

Om noen skulle spørre deg hvem forloveren din skal være, skal du svare at du ikke har hatt tid å tenke på dette.

2. Venners livssituasjon

Er en av kandidatene dine allerede bundet til to andre bryllup i løpet av året? Da kan det hende at hun blir lettet over å bare være blant gjestene. Jobber en annen venninne i tre jobber samtidig for å betale ned på kredittkortet? Kanskje det ikke er det riktige tidspunktet å spørre henne om hun kan kjøpe en dyr kjole og en flybillett med det samme?

Dette gjelder også for familiemedlemmer med tidkrevende timeplaner og små barn. Du må ta hensyn til deres livssituasjon, personene kan likevel være en viktig del av bryllupet og kan få oppgaver som å sjekke gjestelisten eller lage bordkort!

3. Forlovergruppe og brudepiker

Kommer alle godt overens med hverandre? Det er lurt å tenke på hvordan de vil jobbe sammen med hverandre.

Dersom to av venninnene dine ikke snakker sammen kan du heller invitere en av dem til å være forlover og den andre til en annen viktig oppgave som har med bryllupet å gjøre. Det samme gjelder slektninger eller eks-kolleger som krangler.

4. Hard jobb

Husk at å være forlover er en ære men samtidig en hard jobb med mye ansvar. Om du trenger mye hjelp, forsikre deg om at du velger en eller to av de beste som du virkelig kan stole på. Selv om du er glad i henne, er det nok ikke sikkert at venninnen din som rømte til Bali rett før eksamen er den riktige å velge.

5. Ditt valg

Sist, men ikke minst; ikke la noen presse deg til å velge noen du helst ikke ønsker. Det er viktig å huske på at din forlover og dine brudepiker skal være venner som du kan stole hundre prosent på.

De er dine støttespillere gjennom den travle perioden før og under bryllupet, derfor skal du stole på din egen magefølelse og høre på deg selv fremfor noen andre!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning