Personlig fest!

Planlegger du bryllupet ditt i disse dager? Få tips fra forumbruker Ingrid Julia her!

Publisert Oppdatert
For å gi deg inspirasjon i planleggingsfasen gir vi deg forumbruker Ingrid Julia Austeng-Dahlens bryllupshistorie.

Råd fra forumet

Ingrid Julia planla sitt bryllup lenge før hun og mannen, Are Austeng-Dahlen, forlovet seg i 2005, men den seriøse planleggingen startet ett år før selve bryllupet.

- Jeg brukte forumet på Kvinneguiden, surfet rundt på nettet og leste bryllupsmagasiner. Jeg var også på bryllupsmesse som ble holdt i Trondheim, forteller Ingrid Julia.

Det viktigste for brudeparet var at selve festen ble bra, og de la stor vekt på at alle gjestene skulle trives og at det skulle være en avslappet stemning.

- Kirke og lokale ble bestilt ett år i forveien. Mest på grunn av at vi ville ha 28 juli som er den datoen som er nærmest vår to års forlovelsesdag. Jeg har siden jeg var liten hatt hest som hobby, og derfor var det en selvfølge at vi skulle kjøre hest og vogn fra kirken, dette ble også booket tidlig, forteller Ingrid Julia.

Personlig

Brudekjolen fikk hun designet av en venninne og sydd hos en skredder i Trondheim.

- Kjoleprosessen tok nesten ett år den også, men resultatet ble veldig bra, skryter bruden.

Brudeparet var opptatt av at rammen rundt bryllupet skulle være personlig og uformell. Ingrid Julia forteller at det skulle skinne igjennom hvem som giftet seg og ikke være et stivt selskap "fordi det var et bryllup".

- Jeg planla det meste, men min mann var selvfølgelig med på å ordne gjestelista, bordplassering, bestemme musikk, velge ut kake og alle praktiske ting som vasking av bil, hvor gjestene skulle bo og lignende, forklarer bruden.

Under vielsen la brudeparet vekt på at vielsen skulle være en opplevelse for de selv og gjestene. Solist ble leid inn, en venninne av Ingrid Julia leste bibelvers og en annen venninne hadde laget en dans som hun danset i kirken.

- Det var helt fantastisk, ivrer Ingrid Julia.

Brudeparet sørget for en rød tråd gjennom hele bryllupet, både i stil og farger.

- Stilen for festen "fortalte" vi til gjestene i innbydelsen, kleskoden var "sommerlig pyntet". Jeg følte at vi fikk markert at det ikke kom til å bli noe stivt med store ballkjoler, men heller en kjempefest! Pyntingen på bordet var enkel med liljer og litt grønt, forklarer Ingrid Julia.

Paret hadde også forberedt seg med kurs i bryllupsvals, noe som de syntes var gøy og lærerikt.

- Mannen min som egentlig gruet seg veldig, syns det var kjekt å ha gått gjennom trinnene før vi skulle til pers. Vi hadde øvd inn en inngang og danset til en personlig sang, og det ble veldig bra, sier Ingrid Julia.

Andre knep som brudeparet gjorde for å ha bryllupet mest mulig personlig var en sjokoladekake til bryllupskake, noe som Ingrid Julia selv sier er veldig "dem". DJ, åpen bar og et stort festlokale, stod også på plakaten.

Bryllupsplanlegger

- En kveld jeg satt og surfet fant jeg link til en bryllupsplanlegger her i Trondheim, jeg tenkte det kunne være greit med noen tips og gjorde en avtale. Hun var helt fantastisk, og det endte med at hun hjalp oss med det meste, avslører Ingrid Julia.

Bryllupsplanleggeren hadde mange gode kontakter og brudeparet fikk blant annet dukene til en meget god pris. I tilegg hjalp hun paret med utformingen av lokalet og laget lister over viktige punkter å huske på. Planleggeren filmet også hele bryllupet.

- Jeg har også utrolige hjelpsomme venninner som hjalp meg med detaljer, lyttet tålmodig når jeg pratet om bryllupet og i tillegg fikk jeg et kjempeartig utdrikningslag. Dagen før bryllupet stilte venner og familie opp for å dekorere og ordne i stand lokalet, skryter Ingrid Julia.

Ingrid Julias bryllupstips

  • Hold tale for mannen din!

  • Gå på brudevalskurs.

  • Vi valgte å filme vielsen, talene under middagen og en del av festen. Jeg vil anbefale dette fordi dagen går så utrolig fort at du ikke rekker å få inn alle inntrykkene før lenge etterpå.

  • På selve dagen, prøv og slappe av og tenk at alt ordner seg. Denne dagen skal ikke du bekymre deg for noe som helst, bare stole på alt ordner seg! Du nyter dagen mer hvis du klarer å slappe av!

  • Ha en backup hvis dere skal kjøre hest og vogn eller åpen bil fra kirken i tilfelle regn.

  • Det kan være lurt å dele fotolisten med fotograf og kanskje noen venner som kan hjelpe dere å huske hvem dere vil ta bilder sammen med etter vielsen.

  • Ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke får snakket med alle, "gamle tante Olga" koser seg helt sikkert selv om dere ikke sitter og prater med henne hele kvelden.

  • Ikke tenk så mye på hvordan dine venner, mor eller svigermor ville ha gjort det. Gjør bryllupet til deres dag og gjør det dere vil, vær litt egoister!

  • Sist men ikke minst, kos dere!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning