Penger på bryllupsbordet

Bruk pengegaven fornuftig!

Publisert Oppdatert
Penger i bryllupsgave er en kjempefin måte å hjelpe brudeparet i gang med det nye livet sammen. Men før dere begynner å bruke pengene, tenk dere grundig om.

Penger er på vei til å bli en populær bryllupsgave også her til lands. Og dersom dere får penger i gave kan det være at dere som nygifte føler at dere ruller i penger for første gang på lenge, siden bryllupsdagen som regel gjør økonomien strammere. Men husk å ikke bruke alt på en gang! Slik bruker dere pengene fornuftig.

Sortere gavene

Det er viktig å ha kontroll på hvor mye hver av gjestene gav dere. Når dere skriver takkekort kan det være et godt tips å skrive konkret hva pengegaven ble brukt til, for eksempel "Tusen takk for pengegaven vi fikk på bryllupsdagen, dere har hjulpet oss å realisere drømmen om bryllupsreise til Italia!".

Legg sammen

Etterpå regner dere sammen hvor mye penger dere har fått totalt, når dere vet hvor mye dere har kan dere bestemme dere for hva pengene skal brukes til.

Avhengig av hvor mye dere har å rutte med, kan dere bestemme dere for å bruke fem til ti prosent på noe morsomt, som for eksempel bryllupsreisen deres, eller en stor flatskjerm. Resten bør dere spare eller bruke på fornuftige ting.

Spar for fremtiden

Om dere ikke vil bruke pengene dere har til overs, kan dere tenke på hva dere vil spare til eller investere pengene deres i. En mulighet er å legge pengene til sparing til nytt hus, eller i aksjefond for å se at summen forhåpentligvis øker.

Pensjon

I Norge er vi heldige og har bedre pensjonsordninger enn mange andre land. Det er likevel ikke dumt å bygge seg en god buffer med tanke på en mer avslappende fremtid sammen. Tenk på å sette av penger i et pensjonsfond så dere kan nyte hverandre på deres eldre dager.

Ta en risk

Vil dere investere i aksjer, bør dere begynne med en liten sum og se hvordan pengene utvikler seg. Aksjemarkedet varierer, så ikke sats mer enn dere har råd til å tape.

Penger til barna

Å sikre barna en god fremtid er verdt mer enn noen penger. Dere kan lage separate kontoer for barna og automatisk sette inn en viss sum hver måned som vil svare seg senere.

Utdannelse

Går en av dere eller begge rundt med ønske om å videreutdanne dere, er det ypperlig å bruke bryllupspengene på utdannelsen. Alle monner drar!Kilde: About.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning