Naturlig og grønt bryllup

Nå skal du heller ha markblomster og klippet gress enn store blomsteroppsatser i bryllupet. Dermed er det enda lettere å lage dekorasjoner og brudebuketten helt selv. Vi gir deg tipsene!

Publisert Oppdatert
Du kan spare penger dersom du lager dekorasjonene og brudebuketten til bryllupet ditt selv. Det enkle er nemlig ofte det beste, også når man pynter til bryllupet.

Enkel dekorasjon

Farge, form og varianter av blomster varierer fra sesong til sesong. Derfor skifter også trendene hyppig. Dersom du har lyst å lage dine egne oppsatser og buketter, gir vi deg noen gode tips som vil gi bryllupet ditt en riktig og elegant atmosfære!

Sommeren er høysesong for bryllup og også høysesong for sterke pastellfarger. Dermed er første punktet haket av på lista over hva du kan se etter når du er på blomstershopping.

Stine Slipher ved Akersgata Blomster har mange tanker rundt kreative og billige pynteløsninger. Hennes første råd når du skal dekorerer mottakelsesområdet i bryllupet, er å holde det stilrent og enkelt;

- Enkle dekorasjoner er ofte det beste. Om du vil pynte uten å bruke for mye penger kan orkidèklokker med oppklippet gress på bordene være en god løsning. Det er veldig dekorativt. Du kan også kjøpe små skåler av glass og legge kortklipte blomster på vannet, det er finere med små og elegante dekorasjoner og ikke særlig in med kjempestore oppsatser for øyeblikket, forklarer Slipher.

Helt grønn

Et annet godt råd om du vil forsøke å holde dekorasjonsutgiftene minimale, er å la deg inspirere av naturens skjønne former.

- Farger og fasonger på blomster og buketter avhenger av sesongen, nå er det veldig fint med markblomst-inspirerte buketter til bruden istedenfor store hengebuketter. Calla finnes i flere farger og kan være fint både til dekorasjon og brudebuketten, sier Slipher.

Er du helt grønn på dekorasjoner, er det ikke sikkert at det er så dumt likevel! Sammen med sommerens pastellfarger anbefaler Slipher nemlig å dekorere for eksempel langbord med grønne blader og stilgress.

- Det grønne gjør seg ganske bra i dekorasjoner, og det er veldig lett å gjøre det vakkert! På våren kan man gjøre dekorasjonene billige ved å for eksempel plukke bjørkegrener før knoppene har sprunget ut. Det er billig å klippe grener eller å spre roseblader utover bordene, sier Slipher.

Holdbare blomster

Brudebuketten er for mange prikken på i-en i bryllupet, den skal helst utstråle noe spesielt og særegent. Før var det viktig at brudebukett, dekorasjon og blomsterpynten til mannen måtte matche, men ifølge Slipher er ikke dette så viktig lenger. Likevel er det best om det ikke bryter helt med fargene i forhold til hverandre selv om det ikke behøver å være samme material.

Slipher forteller at det er sjelden folk kommer til butikken for å kjøpe blomster til å lage bukett og oppsatser selv, men av og til skjer det, for eksempel om noen har bekjente eller slekt som skal lage brudebuketten for de. Da er det et par huskeregler som er nyttige å ta med seg;

- Et godt råd er å kjøpe holdbare blomster om de ikke skal stå i vann på en stund. Vi pleier å la de vanntrekke lenge slik at de kan stå uten vann gjennom bryllupet. Men har du en bukett som du binder med vanlig band, holder det å la den stå i vann over natten, sier Slipher.

Mange blomstertyper fungerer godt i buketter, men det er noen som stikker seg mer frem enn andre.

- Dioner og langstilkede roser er fint til brudebuketter. Nå er det sesong for pastellfarger, men rådet er også her å legge vekt på enkelthet som definitivt er penest, forklarer hun og fortsetter;

- Vil du lage brudebuketten selv, kan du for eksemepl kjøpe tre til fem callaer til en bukett, georginer er fine og sterke i fargen og orkidèer er elegante. Mange liker märthaliljer i brudebuketter, det fine med de er at de er lenge holdbare. Men langstilkede roser er alltid populært til buketter og det er veldig fint.

Men vi kommer ikke bort i fra at selv om det ofte er visse trender som gjelder, handler det mest om smak og behag. Vil du bruke sommerblomster i et vinterbryllup, er det dyrt fordi det må importeres, men det er mulig, og du går da utenom trenden som gjelder i sesongen. Og i bunn og grunn er det din egen smak som er greiest å følge.

- Det er vanskelig å gi generelle råd fordi det kommer an på smaken. Vi pleier å vise kundene et brudealbum med buketter slik at de kan få et inntrykk av hva man kan lage og det er lettere å si hvor mye blomster man har bruk for, sier Slipher.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning