Legg brudesminken selv

Slik gjør du det.

Publisert Oppdatert
Skal du gifte deg i år har du kanskje allerede bestilt prøvetime og bestemt frisyren. Men hva gjør du med sminken?

Naturlig og varig

Ida Engstrøm er makeupartist for Lancôme, og er godt kjent med utfordringene kommende bruder møter.

- De fleste ønsker et naturlig resultat som gjør bruden til det vakreste hun kan være. I tillegg er noe av det viktigste med en brudemakeup at den sitter hele dagen, gjennom latter og tårer, sier Engstrøm.

Ønsker du å få hjelp til å legge sminke lønner det seg alltid å bestille prøvetime på forhånd. Ønsker du å legge sminken selv bør du planlegge i god tid. Vær sikker på at du ikke får allergiske reaksjoner av noen av produktene du ønsker å bruke, og øv deg flere ganger på forhånd, så du ikke ender opp med å bli frustrert på den store dagen.

Her er Engstrøms beste brudemakeuptips:

  • En gjennomfuktet hud gir det beste grunnlaget for et vellykket resultat. Bruk gjerne en fuktmaske et par ganger i uken før bryllupet, slik at huden er helt fri for tørre partier.
  • Det å bruke mye makeup er ikke ensbetydende med et voldsomt og kunstig resultat. Man kan ha ganske mye sminke på uten at det ser voldsomt ut hvis man sørger for å duse ut alle overganger for øyenskygger, rouge og solpudder.
  • Bruk produkter som passer din hud. En fet hudtype trenger en annen foundation enn en tørr hud, og det er dermed ikke sikkert at favorittfoundationen til venninnen din vil fungere på deg.
  • Bruk aldri for mørk foundation! Det er for sent å bli brun på bryllupsdagen. Finn en nyanse som passer din hudtone, og frisk heller opp med solpudder og highlighter for å gi lys og glød.
  • Du kan gjerne bruke farger på øyenskyggene, men legg det mykt og med duse overganger.
  • Klapp leppestiften inn med fingertuppene fremfor å påføre den direkte, da sitter den lenger.
  • Avslutt med maskara, en vannfast variant er et must på bryllupsdagen.
1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning