Gjør brudevalsen personlig

Brudepar vil danse som i Dirty Dancing.

Publisert Oppdatert
Ifølge eier og daglig leder av Bjørg Gretes danseskole, Bjørg Grete Olsen, blir det mer og mer vanlig at par lærer dansen av profesjonelle skoler og lærere.

- Det har blitt veldig normalt, og nesten som en trend. Jeg tror grunnen er at dagens brudepar er godt voksne, de vet hva de vil ha og de har mer penger å bruke på bryllupet, sier hun.

Olsen ser også at folk blir mer kreative i forhold til å gjøre noe mer originalt ut av dansen.

- Mange ønsker å gjøre dansen personlig. Noen kommer gjerne med en spesiell sang de ønsker å bruke, kanskje fra første gang de møttes, eller fra da de ble forlovet, sier hun.

Flertallet går for vals

- De fleste velger engelsk vals fordi wienervalsen har litt høyere tempo. Det er en litt vanskeligere vals med tanke på at bruden gjerne har en stor brudekjole å bære på.

Danselæreren forteller også at det har blitt populært å komme med en ekstra dans til gjestene litt ut på kvelden.

- Dette er underholdende for gjestene og for brudeparet. Mange bruder ønsker å lære "Dirty Dancing"-dansen, så den er en klar favoritt.

Ingen erfaring i dansing?

Fortvil ikke. Dette er en god ting ifølge Olsen.

- Hvis noen kommer til meg og sier at de ikke har noe danseerfaring, svarer jeg at det er bra. Da kan jeg forme dem akkurat slik jeg vil, og alle kan lære å danse, mener hun.

Menn er flinkere enn de tror

70 prosent av de som bestiller brudedansetimer er menn.

- Det er ofte slik at menn tror at de er den dårligste til å danse, men det viser seg ofte at det ikke er slik i det hele tatt. Dans er ikke så kvinnedominert som mange tror, sier Olsen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning