Bryllupsreise i Karibien

- Dette er paradis

Palmesus, solnedganger, vannsport og paraplydrinker; det er ikke uten grunn at øyene i Karibien er verdens mest populære bryllupsreisedestinasjoner.

I PARADIS: Om du legger bryllupsreisen til en eller flere av øyene i Karibien, kommer du garantert til å få oppleve alt du drømmer av når det gjelder romantikk, solnedganger og strandliv.
I PARADIS: Om du legger bryllupsreisen til en eller flere av øyene i Karibien, kommer du garantert til å få oppleve alt du drømmer av når det gjelder romantikk, solnedganger og strandliv. Foto: FOTO: cheapercaribbean.com
Publisert Oppdatert

Når det er tid for bryllupsreise har nok de aller fleste brudepar en rimelig lik forestilling om hvordan man aller helst vil tilbringe de etterlengtede hvetebrødsdagene. Sol på kroppen, sand mellom tærne og aller helst på en destinasjon som er langt vekk fra hverdag, kjas og bryllupsmas.

Og bryllupsreise i Karibien er noe mange ser frem til. Ikke så rart, med sine vakre og solfylte øyer i det Karibiske Hav, som år etter år scorer høyt på listene over verdens mest populære steder å reise på bryllupsreise til. Det er mange øyer å velge mellom, noen kommer man seg til enkelt til, mens andre igjen krever litt mer reising. Har du først kommet deg dit dog vil nok de aller fleste si seg enige om at turen var vel verdt det.

- De aller fleste brudepar ønsker seg en bryllupsreise der romantikken står i fokus, forklarer senior travel consultant hos luksus- og boutiquehotellguiden Mr & Mrs Smith, Fiona Bickmore, til Kvinneguiden.

- Og romantikken står absolutt i sentrum i på øyene i Karibien. Det er jo litt som paradis. Bryllupsreisen er jo gjerne den ferien man kanskje i aller høyeste grad kommer til å huske resten av livet, og en tur man har lengtet etter å kunne ta. Da er det klart at det er stas å reise et sted som innfrir alt man drømmer om.

Bickmore tror mange tar seg råd til mer luksus på bryllupsreisen enn man kanskje ville gjort på en annen ferie:

- Svært mange velger oppgraderte rom eller suiter på bryllupsreisen, og man bruker kanskje mer tid på å finne det perfekte hotellet eller hotellene for disse helt spesielle dagene.

Hit reiser du på bryllupsreise

Det kryr av øyer å velge mellom dersom man skal på bryllupsreise i Karibien, og forskjellene og kontrastene mellom dem er store og mange. Her er syv øyer du absolutt kan vurdere å legge bryllupsreisen til, og hvor bryllupsmagasinet Bridalguide lover at både romantikk, rom og roomservice kommer til å innfri:

Jamaica

PARADIS: Det skorter ikke på vakre strender å nyte solen på i Karibien.
PARADIS: Det skorter ikke på vakre strender å nyte solen på i Karibien. Foto: FOTO: barbados.org

Hit reiser du om du ønsker en laid-back bryllupsreise og drømmer om rom, reggea og romantikk.

SOLNEDGANGER: Å se solen gå ned på Jamaica er en opplevelse du ikke så raskt glemmer.
SOLNEDGANGER: Å se solen gå ned på Jamaica er en opplevelse du ikke så raskt glemmer. Foto: FOTO: bushbaby.travel

Slik kommer du deg hit

Det går charterfly fra Norge til flere av de karibiske øyene, men også rutefly.

Mellomlanding i Paris, London eller Amsterdam er vanligst.

Jamaica er med sine 2,8 millioner innbyggere den tredje største øynasjonen i Karibien. Jamaica ble en selvstendig nasjon i 1962 - selv om landet fortsatt er medlem av det Britiske samveldet og formelt har Dronning Elizabeth II som statssjef.

Historisk sett har landet blitt svært påvirket av slaveri og man regner med at mange hundre tusen slaver ble importert hit fra Afrika frem til slaveriet ble avskaffet i 1834. I dag er utvandringen fra landet stor, og har ført til at det faktisk bor flere jamaicanere i utlandet enn på øya.

Jamaica er i dag en populær destinasjon for mange brudepar som ønsker en solfylt og avslappende bryllupsreise. Er dere i tillegg musikkinteresserte, ja da er det vel ikke noe å lure på; reis til reggaens hjemland og nyt en bryllupsreise med skikkelig rytme.

Ikke gå glipp av

1. Se solnedgangen fra Blue Mountains

De majestetiske Blue Mountains på Jamaica er hjemstedet til den kjente kaffen Blue Mountain Coffee, og om dere ønsker en litt mer aktiv bryllupsreise enn bare å ligge på stranden, ja da kan det være spennende å ta en guidet tur i disse flotte fjellene. Det er mange lokale turoperatører som tibyr ulike turer til Blue Mountains.

2. Dunn River Falls

Det vakre fossefallet Dunn's River Falls i nærheten av Ocho Rios ble ikke bare gjort kjent i filmen Cocktail med Tom Cruise, men var også stedet hvor Sean Connory badet med Ursula Andress i James Bond filmen Dr. No fra 1962.

3. Dra på krokodillesafari

Ikke gå glipp av Falmouth Swamp Safari (også kjent som Charles Swaby's Swamp Safari eller Falmouth Crocodile Farm), som er et stort våtlandsreservat hvor du kan se mer enn 80 store krokodiller. Parken er også hjem til mange ugler, slanger og iguaner.

4. Dykke- og snorklekurs

Meld dere på et av de mange dykke- eller snorklekursene som tilbys i Marine Park i Montago Bay og oppleve et rikt og mangfoldig marint liv.

5. Kingston

I Jamaicas hovedstad bør dere få med dere blant annet: Bob Marlay museet, Fort Charles, Port Royal, Hope Botanical Gardens, Spanish Town og de mange og ulike kunstgalleriene.

6. Seven Mile Beach

Denne vakre stranden fortjener et besøk, men vær obs på at deler av stranden benyttes av nudister. Det kan også bli slitsomt med selgere som ikke lar deg være i fred, men det går an å "rømme" ved å leie en kajak eller seilbåt for dagen.

Sjekk inn

1. Jake's

Sjarmerende Jake's er et trendy boutiquehotell med 29 flotte rom. Hotellet har til og med et eget musikkbibliotek med musikk fra hele verden.

2. Half Moon

Half Moon resort ligger i Montago Bay og er et av de mest luksuriøse hotellene på Jamaica.

3. GeejamJamaica

På lekre Geejam - som er eid av to hippe musikkprodusenter - finnes det et eget recording-studio, og du bor vakkert til midt mellom regnskog og strand. Hyttene, dekorert med mørke tregulv og kritthvite vegger, har en laid-back følelse.

Bahamas

Med over 2000 kritthvite strender trenger du ikke å lure på hvor du skal slikke sol på bryllupsreisen.

JAMAICA: Nyt solen på Jamaicas vakreste strand.
JAMAICA: Nyt solen på Jamaicas vakreste strand. Foto: FOTO: islandbuzzjamaica
ROM, REGGEA OG ROMANTIKK: Jamaica er perfekt for bryllupsreisen.
ROM, REGGEA OG ROMANTIKK: Jamaica er perfekt for bryllupsreisen. Foto: FOTO: Strawberry Hill

The Bahamas, som landet heter, består av rundt 700 øyer fordelt over et stort område like utenfor kysten av Florida. Arkipelaget er blant annet kjent for å ha det klareste vannet i verden, og er også hjem til verdens tredje største korallrev - noe som gjør at å dykke og snorkle er et absolutt must.

BAHAMAS: Det skorter ikke på lekre hoteller å sjekke inn på på Bahamas.
BAHAMAS: Det skorter ikke på lekre hoteller å sjekke inn på på Bahamas. Foto: FOTO: One&Only/Hotels.com

Ikke gå glipp av

1. Sjørøverkongen

Den legendariske sjørøveren Blackbeard (eller Edward Teach som han het), har stor betydning for hovedstaden Nassaus historie. The British Colonial Hilton er bygget på stedet som var hans tidligere residens på 1600-tallet, Old Fort Nassau.

2. Bli kjent med maten

Meld deg på en kulinarisk opplevelseskveld og bli kjent med det fantastiske kjøkkenet.

3. Hamilton's Cave

Hamilton Cave på Long Island er en av de største grottene på Bahamas. Du finner til og med en utstilling inne i grotten hvor man i 1935 oppdaget huletegninger laget av indianere. Du bør også ta turen opp til Colombus-monumentet.

4. Nassau

Et besøk på the Bahamas er ikke komplett uten et besøk til Nassau. Her finner man mange historiske bygg, blant annet rundt torget Rawson Square. Gå heller ikke glipp av the Queen's Staircase, Water Tower, historiske fort og Gregory Arch.

5. Dyreliv

På Bahamas finner du ikke bare flotte eksemplarer av den utrydningstruede Bahamapapegøyen, men også verdens største koloni av rosa flamingoer.

Sjekk inn

1. One and Only Ocean Club, Paradise Island

One&Only Ocean Club er legendarisk på Bahamas, og har tatt imot reisende og kjendiser i mer enn 45 år nå. Både restaurantene og servicen er viden kjent, og du kommer ikke til å kjede deg. Her kan du nemlig drive med både golf, tennis, spabesøk og ikke minst vannsport som dykking, snorkling, seiling og vannski.

2. The Cove Atlantis, Paradise Island

Enorme Cove Atlantis, som er kun for voksne - og dermed egner seg perfekt for bryllupsreisen - ligger ved to av verdens vakreste strender, Cove- og Paradise Beach.

3. Pink Sands, Harbour Island

Pink Sands som ligger på Harbour Island, sjekker de aller mest trendy inn. Dette hotellet er nemlig designet av Biba grunnlegger og moteikon Barbara Hulanicki.

Grenada

Nyt romantikken - og fantastisk mat - på "krydderøya".

Grenada har i århundrer vært en av verdens største produsenter av krydder som kanel, kardemomme og nellik, og du kan nesten ikke reise hjem uten å ha kjøpt med deg noen lokale varer. Øya er også kjent for sin regnskog med mange tropiske fuglearter, apekatter og annet dyreliv.

GROTTE: Dra på guidet tur til de fantastiske grottene på Bahamas.
GROTTE: Dra på guidet tur til de fantastiske grottene på Bahamas. Foto: FOTO: bahamas.com
BAHAMAS: De fargerike husene er et av de mest kjente kjennetegnene på Bahamas.
BAHAMAS: De fargerike husene er et av de mest kjente kjennetegnene på Bahamas. Foto: FOTO: Royal Caribbean Cruise

Grenada har ikke det travleste utelivet, men er derimot perfekt for sporty brudepar som ønsker å prøve seg på ulik vannsport, elverafting og fotturer i regnskogen.

GRENADA: Det er ikke vanskelig å la seg sjarmere av øyene i Karibien.
GRENADA: Det er ikke vanskelig å la seg sjarmere av øyene i Karibien. Foto: FOTO: Visitgrenada.com

Ikke gå glipp av

1. Grand Etang National Park

I denne fantastiske nasjonalparken kan du få med deg det berømte fossefallet Seven Sisters Waterfalls eller prøve elverafting på Balthazar River.

2. St George

Øyas sjarmerende lille hovedstad er vel verdt et besøk. Nyt noen timer på uteservering eller kjøp med deg lekkert badetøy og fine sandaler hjem.

3. Regnskogen

Flere turoperatører tilbyr dags- eller overnattingsturer rundt i Grenadas regnskog.

Sjekk inn

1. Spice Island Beach Resort

Spice Island Beach Resort bor du midt på Grenadas mest kjente strand, Grand Anse Beach, og kan nyte luksus som ekstra store boblebad, sengetøy fra Frette, kosmetikk fra Molton Brown og øyas beste utsikt.

2. Flamboyant Hotel & Villas

Litt rimeligere er det å sjekke inn på Flamboyant Hotel & Villas. Her har også alle rommene sjøutsikt og alle leilighetene kommer utstyrt med et lite kjøkken.

3. Calabash Hotel

Calabash Hotel ligger rett ved L'Anse Aux Épines stranden, og er et luksuriøst boutiquehotell som kan skilte med 30 suite-lignende rom, to restauranter og ikke minst et spa du ikke bør glemme å besøke.

Den Dominikanske Republikk

Hit reiser du for fantastisk feriestemning og milevis med strender.

Den Dominikanske Republikk, som består av to tredjedeler av øya Hispaniola, syrer av liv og ulike kulturer og det tropiske klimaet gjør øya perfekt for bryllupsreisende som vil ha sol, varme og hvite strender. Landet har lenge vært et populært charterreisemål og er blitt kjent som et all inclusive-paradis. Øya er også litt rimeligere enn de mer luksuriøse naboøyene, og de fleste hotellene har all-inclusive. Havet holder som regel mellom 26 og 28 grader, og korallrevene innbyr til både snorkling og dykking.

Fengende musikk er å høre overalt, og livsgleden er inten mindre enn smittende. Befolkningen på den Dominikanske Republikk har sin opprinnelse både fra Afrika, Europa, USA og Spania.

BO I STIL: Calabash Hotel ligger like ved L'Anse Aux Épines stranden på Grenada.
BO I STIL: Calabash Hotel ligger like ved L'Anse Aux Épines stranden på Grenada. Foto: FOTO: Calabash Hotel
KRYDDERØYA: På Grenada bør du ta turen innom ett av de mange kryddermarkedene som finner sted.
KRYDDERØYA: På Grenada bør du ta turen innom ett av de mange kryddermarkedene som finner sted. Foto: FOTO: Travelsupermarket.com

Ikke gå glipp av

DOMINIKANSKE REPUBLIKK: Denne øya er med på listen over verdens hotteste bryllupsreisedestinasjoner.
DOMINIKANSKE REPUBLIKK: Denne øya er med på listen over verdens hotteste bryllupsreisedestinasjoner. Foto: FOTO: Melia.com

1. Besøk en sukkerrørplantasje

Sukkerproduksjon er fortsatt svært viktig på øya, og du kan besøke en plantasje og lære ikke bare om den spennende historien mange av disse har, men også se hvordan sukkeret du spiser er laget.

2. Santo Domingo

Hovedstaden på øya er Karibiens eldste by, og har kirker og palass som er datert helt fra spanjolenes første tid i den nye verdenen.

3. Vær aktiv

Det finnes flere høye topper på øya, så om du lengter etter litt eventur på bryllupsreisen, kan fjelltur være noe for deg. Flere lokale turoperatører tilbyr guidet tur. Alternativt kan dere leie sykler og sykle rundt på innlandet, eller fra på hvalsafari langs kysten.

Sjekk inn

1. Be Live Grand Marien

Be Live Grand Marien er et luksushotell ved Costa Dorada stranden med eget spa og kasino.

2. The Reserve

På luksusboutiquehotellet Paradisus Palma Real Resort, som ligger i Punta Cana, trenger du ikke løfte en finger. Her er alt all-inclusive og stemningen avslappet med seks i stil.

3. Eden Roc

Hotellet Eden Roc, som ligger ved Cap Cana, en av de mest elegante områdene på øya, er inspirert av glamorøse hoteller på rivieraen i Frankrike og Italia. Her møtes luksus og avslapping, og du vil kunne nyte hvetebrødsdagene i din egen hytte, komplett med eget svømmebasseng og spaområde.

St. Barts

Om dere liker å drive med kjendis-spotting på ferie, ja da er St. Barts noe for dere.

Vakre St. Barts regnes som den mest elegante og eksklusive av de Karibiske øyene, og er absolutt stedet å dra til om du er på jakt etter ro og fred, romantikk, hvite strender, hippe hoteller og gourmetrestauranter.

Øya har en fransk følelse og har blitt et yndet feriested for alt fra kjendiser og millionærer til mange kongelige.

Ikke gå glipp av

1. Surfing

SAINT BART: Denne øya er et yndet reisemål for både kjendiser og kongelige.
SAINT BART: Denne øya er et yndet reisemål for både kjendiser og kongelige. Foto: FOTO: saint-barths.com

Om du ikke har forsøkt deg på denne sporten før, er St. Barths perfekt. Toiny Beach er kjent som en god strand for surfing og er også stedet hvor lokalbefolkningen henger i helgene.

2. Strandliv

Anse des Flamanes er St. Barts mest fantastiske strand, kritthvit og til tider litt øde. Mange mener den er uegnet for barn, da strømmene ute i havet er svært sterke.

3. Shopping

Shoppingutvalget er bedre på St. Barts enn på noen annen øy i Karibien, så mange lar seg friste til en tur innom butikkene.

4. Gustavia

Sjarmerende Gustavia med sine sterke skandinaviske røtter bør stå på to-do listen din når du gjester St. Barts. Byen er hovedstad og den viktigste byen på øya og ble oppkalt etter svenskekongen Karl Gustav den 3. Få med dere eldgamle Fort Karl og Fort Oscar, byene egne forsvarsverker.

Sjekk inn

1. Eden Rock

Eden Rock er regnet som et av de flotteste stedene å sjekke inn på når du befinner deg på St. Barts. Hotellet er viden kjent for sin fantastiske kunstsamling, og restauranten er også svært anerkjent.

2. Hotel Guhani & SPA

Hotel Guhani & Spa er en flott hotellanlegg på østkysten av øya, litt bortgjemt fra de travleste stedene. Spaet er vel verdt et besøk.

3. Hotel Le Toiny

Hotel Le Toiny regnes ifølge magasinet Conde Nast Traveler som et av de mest sofistikerte hotellene i verden, og bør derfor være midt i blinken for dem som ønsker å finne luksus uten sidestykke på bryllupsreisen. Restauranten Gaiac er kjent for å både ha øyas beste mat og beste utsikt.

Barbados

En smak av Storbritannia - midt i Karibien.

Vakre Barbados er ikke en stor øy, men det den mangler på størrelse tar den igjen på sjarm og skjønnhet. I motsetning til flere av de andre øyene i det Karibiske Hav er Barbados en nokså flat øy, det høyeste punktet er Mount Hillaby, som ligger 340 meter over havet.

På vestsiden av øya finner man lange, hvite sandstrender og korallrev. På øyas østkyst er det flere klipper, og havet er villere. Barbados er også kjent for å ha noe av det reneste vannet i verden.

Lokalbefolkningen er stolte av sine britiske tradisjoner og har tviholdt på disse i langt større grad enn noen annen karibisk øy. Her drikker man både afternoon tea, spiller cricket og kjører på venstresiden av veien.

Ikke gå glipp av

1. Bridgetown

BARBADOS: Denne Karibiske øya er kjent for å ha noen av verdens vakreste strender.
BARBADOS: Denne Karibiske øya er kjent for å ha noen av verdens vakreste strender. Foto: FOTO: barbados.org

Hovedstaden på øya, med sine 7500 innbyggere, er en sjarmerende by som er verdt et besøk. Få med deg Nidhe Israel Synagogen, som er den eldste synagogen i hele vestre del av verden.

2. Flower Forest

Flower Forest er en vakker vill hage, komplett med snirklende stier og tråkk mellom trær, planter og blomster i området som er kjent som Scotland District.

3. Under havet

Atlantis Submarine er en av de mest turistattraksjonene på øya. Her drar du på tur med ekte ubåt og får se det fantastiske dyre- og plantelivet som foregår under overflaten. Du kan også ta inn det gamle sjørøverskipet som ligger på havbunnen utenfor kysten av Barbados.

4. Svøm med skilpadder

Du kan svømme sammen med helt ekte skilpadder på Barbados. De fleste av disse turene tar en dag og du kjører med katamaranbåt rundt kysten av øya, slik at du også på turen får muligheten til å snorkle langs strendene.

5. Bathsheba Beach

Viden kjent som verdens mest romantiske strand.

Sjekk inn

1. Sandy Lane

Berømte Sandy Lane har nettopp vært gjennom en renovering som kostet hele $200 millioner, og er igjen regnet som en av Karibiens mest luksuriøse hoteller.

2. Southern Palms Beach Club

Southern Palms Beach Club bor du absolutt rimeligere, men fortsatt både bra og sjarmerende. Hotellet ligger helt nede ved stranden, og er perfekt for late dager i solen.

Aruba

Luksusshopping, natteliv og kritthvite strender er stikkordene for Aruba.

Aruba er ikke stedet om dere er på jakt etter ro og uforstyrret romantikk. Hit legger dere bryllupsreisen om dere - i tillegg til sol, sand og sommer - drømmer om et hett natteliv, luksusshopping og lekre restauranter å innta middagen på.

Aruba er i motsetning til flere av de andre Karibiske øyene ikke dekket av regnskog, men er heller nokså tørr og flat. Vannet derimot er krystallklart og strendene er intet mindre enn sensasjonelle.

Ikke gå glipp av

1. Seil inn i solnedgangen

Lei en privat katamaran for en kveld og la kapteinen regelrett seile dere inn i solnedgangen.

PARAPLYDRINKER: Du reiser ikke hjem fra Karibien uten å ha nytt en paraply-drink (eller fler!)
PARAPLYDRINKER: Du reiser ikke hjem fra Karibien uten å ha nytt en paraply-drink (eller fler!) Foto: FOTO: Hotels.com

2. Oranjestad

ARUBA: Hit reiser kjendisene på ferie.
ARUBA: Hit reiser kjendisene på ferie. Foto: FOTO: visitaruba.com

Oranjestad er hovedstaden på Aruba og er oppkalt etter Huis van Oranje (Det Oransje Huset), som var navnet på den nederlandske kongefamilien mens landet var koloni fra til 1824. Den sjarmerende byen er full av flotte bygninger og er også stedet å dra til om det er shopping du er på jakt etter.

Ikke gå glipp av de multifargede bygningene ved Plaza Daniel Leo.

3. The Old Mill

Den gamle møllen, som ble bygget i Nederland på 1800-tallet, tatt fra hverandre og shippet til Aruba på 1960-tallet, er en del av landets historie. I dag finner man en restaurant i mølla.

4. Antilla

Antilla er det største skipsvraket i Karibien og en av de mest populære stedene å dykke i hele området. Det tyske krigsskipet ble stoppet og tatt på begynnelsen av 2. Verdenskrig, men det tyske mannskapet åpnet alle sluser og lot skipet synke i stedet for at det skulle bli konfiskert.

Sjekk inn

1. Bucuti Beach Resort Aruba

Bucuti Beach Resort Aruba er en bryllupsreisefavoritt. Hotellet ligger rett bed øyas beste strand, Eagle Beach, og du kan også nyte din egen private terrasse og boblebad.

2. Divi Dutch Village Beach Resort

Divi Dutch Village Beach Resort er rimeligere, fortsatt sjarmerende og vil garantert innfri forventninger.

Les også:

Hit kan du droppe å ta med lommeboken

Det blir ikke mer romantisk enn dette

Her kan du gifte deg som en prinsesse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning