De beste bryllupsbildene

Slik forbereder du deg til bryllupsfotografering.

De beste bryllupsbildene
De beste bryllupsbildene
Publisert Oppdatert
Bildene man tar på bryllupsdagen bærer man med seg resten av livet. Derfor betyr også resultatet mye for oss. Vi har fått råd fra den prisbelønte fotografen Eva Helene Storm Hanssen hos Moment Studio i Oslo om hva du kan gjøre for å sikre deg bryllupsbilder du blir fornøyd med.

Vær forberedt

- Før du velger fotograf er det lurt å se på mange brudebilder for å finne ut hvilken stil du liker på bildene. Bruk nettsidene til å se på bildene til en fotograf før dere velger, anbefaler Storm Hanssen.

Foto er en kunstart som kan utføres på mange måter, etter smak og behag. Derfor er det også stor forskjell på hvordan fotografer velger å ta bilder. Det gjelder å finne en fotograf som deler din smak i stil og uttrykk.

- Kunden må gjerne fortelle oss om spesielle ønsker for motiv. Hvis vi ikke føler oss komfortable med det, så sier vi fra. Hos oss tar vi for eksempel ikke de typisk "trillebår-bildene" som var så populære for noen år tilbake, hvor bruden blir kjørt rundt i en trillebår, eller brudgommen river seg i håret ved siden av en bil med motorstopp. Det passer ikke hos oss, forteller Storm Hanssen.

Si fra

På selve bryllupsdagen er det tett program, og fotograferingen skjer som regel rett etter vielsen. For å være best mulig forberedt på situasjonen anbefaler fotografen deg å tenke gjennom sitasjonen før du er i den.

- Se gjerne på bilder og tenk på hvordan du er når du føler deg best. Alle ønsker jo å se best mulig ut, og det er jo selvsagt også vi opptatt av å få fram på bildene, sier Storm Hanssen.

Også underveis i fotograferingen er det viktig å være bevisst på hvordan du tenker og har det. Føler du deg uvel i en situasjon vil det også synes på bildene.

- Føler du at fotografen tar bilder av dere i en setting som føles helt feil for dere, så er det viktig å si fra. Det er da vi klarer å ta de beste bildene, sier hun.

Bruk omgivelsene

Gode tips

  • Ta en ordentlig prat med den fotografen dere vurderer å bruke til bryllupsdagen før dere bestemmer dere. Kjemi er viktig for at fotograferingen skal føles behagelig og for at resultatet skal bli bra.

  • Husk at fotografen kan håndverket sitt. Kom gjerne med forslag til motiver, men ikke kommander fotografen rundt. De ser ofte muligheter og begrensninger vi andre ikke er trent opp til å se.

  • Ta gjerne med dere en venn på fotograferingen som kan hjelpe deg med å holde buketten, rette på sløret eller ordne andre praktiske ting underveis.

Hvilken stil og setting har dere valgt til bryllupsdagen? Omgivelsene og stemningen kan også spille inn for hvordan stilen på bryllupsbildene deres blir.

- Bilder tilpasses personlighet slik at de skal føles ekte, og ikke iscenesatte. På samme måte er det også fint å la omgivelsene og stilen i bryllupet få gjenspeiles i bildene, mener fotografen.

Tenk derfor gjennom hvordan dere og fotografen sammen kan forsterke akkurat deres tema og stemning i bryllupsbildene, enten dere har et fargesterkt 60-tallsbryllup, et klassisk og formelt kirkebryllup eller en uformell vennefest i hagen.

Trendy nå

Tidligere var det de klassiske studiomotivene som preget bryllupsbildene. Slik er det ikke lenger. Nå vil folk ha med seg fotografen ut, og motivene skal gjerne være så lite iscenesatte som mulig.

- Reportasjestilen er mest trendy akkurat nå. Brudepar vil gjerne ha med seg fotografen hele dagen, og det syns jo vi er veldig gøy, forteller Storm Hanssen.

Men å ha med seg en profesjonell fotograf hele dagen er ikke gratis. Allikevel er det ikke sikkert prisen er fullt så avskrekkende som den først høres ut, med tanke på hva du får.

- Hos oss tar vi 30.000 for heldagsfotografering, men da inkluderer det også høyoppløselige versjoner av alle bildene. Det vil si at dere eier alle bildene og kan bruke dem akkurat som dere vil etterpå, forklarer Storm Hanssen.

Husk derfor å sjekke hva som inngår i fotografens pakkepris for å få helhetsinntrykket av hva du faktisk får for pengene. Det er surt å booke en billig fotograf for så å få sjokk når prisene på etterbestillingene kommer.

ekstra

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning