Bryllupsreise for alle

- Det er mye forskjellig å velge mellom, sier Kristin Sætevik i FINN reise. Få tipsene hennes her!

Publisert Oppdatert
Foto: Istockphoto.com

Hva med et av verdens mest romantiske hoteller på Mykonos, slottsferie i Tyskland eller rundreise i Thailand?

- Bryllupsreisen er kanskje det mest romantiske man kan oppleve, men alle vil ikke ligge på stranda hele tiden. Det er mye forskjellig å velge mellom, sier Kristin Sætevik i FINN reise.

Cruise i Karibien og kombinasjon av storbyferie i New York og strandliv på Bermuda er andre eksempler.

- Noen vil jo ha romantikk og strand for alle pengene. Da er tradisjonelle bryllupsdestinasjoner som Seychellene, Maldivene og Fiji selvsagt sikre valg. Men det er også flere steder med luksushoteller og havutsikt i Hellas, for eksempel. Det er dessuten et rimeligere alternativ, sier hun.

Reiseforslagene varierer mye i pris, men eksotiske bryllupsdestinasjoner koster gjerne fra 12.000 kroner per person og oppover for rundt én uke. Steder i Europa og en del cruiseferier er som regel billigere. Du kan få én ukes cruise i Karibien fra i overkant av 3000 kroner per person.

Les også: Den store bryllupsfesten

Les også: Gode brudetipsReiseforslagene


1. Bermuda og New York - strand og storby

Hvis dere vil kombinere storbyferie med strand, kan dette være en idé. Bermudaområdet er kjent for mystiske skipsforlis og flystyrter, i tillegg til å være en av verdens fremste skatteparadiser. Men den britiske øygruppa har også langstrakte strender, korallrev og kolonipreget arkitektur. Surfing, snorkling og kajakk er noe av det man kan foreta seg. Eksotisk mat og drikke kan også forekomme, som kjøttpudding med banan eller punsj med sitron, melk og rom. Bermuda ligger to timer med fly fra New York, hvor de første eller siste dagene av ferien kan tilbringes. "The Big Apple" blir stadig mer populær, og er ifølge en undersøkelse fra FINN reise den byen som nordmenn helst vil til i 2010. Pris: Fra 15390,- per person (inkludert fly og ti hotellovernattinger, fire i New York, 6 på Bermuda). Arrangør: REISEbazaar.

2. Tyskland, Neustadt-Glewe - slottsferie

For par som bare har tenkt seg på en kjapp bryllupsreise, er det mulig å ta en fire dagers slottsferie nordøst i Tyskland. I byen Neustadt-Glewe ligger slottet med samme navn, Schloss Neustadt-Glewe. Det ble bygd for 400 år siden, og er i dag også et firestjerners hotell, som blant annet tilbyr massasje og sauna. Hotellet beskrives som en blanding av romantisk slottsstil og moderne komfort. I området ligger det også flere andre gamle slott og borger, samt golfbaner og parker. Pris: Fra 1799,- per person (inkludert tre hotellovernattinger med frokost og tre treretters middager). Arrangør: DTF travel.

3. Hellas, Mykonos - romantisk hotellopphold

På den greske øya Mykonos ligger Petasos Beach Resort & Spa, som brukerne av Tripadvisor.com tidligere har kåret til et av verdens mest romantiske hoteller. Her kan du ligge og plaske i to store utendørs svømmebassenger som har utsikt over Egeerhavet. Hotellet ligger på en privat halvøy, er nyoppusset og har en stor spa-avdeling. Det tilbys over seksti forskjellige spabehandlinger, eksempelvis gresk thalassoterapi. Hotellet ligger 3,5 kilometer unna Mykonos by, men stranda er rett ved. Øya, som er kjent for sine stereotypiske greske hus i hvitt og blått, fikk trendstatus etter at Jackie O og andre jetsettere kom på besøk i 60- og 70-årene. Pris: Fra 10900,- per person (inkludert fly, båt og ti hotellovernattinger på standardrom med frokost og havutsikt). Arrangør: Hellas.no.

4. Karibien - cruise med Oasis of the Seas

Oasis of the Seas er verdens største cruiseskip. Skipet skal være rundt tre ganger så langt som Oslo Plaza. Her finner du trær, parker, karuseller og strender. Det er også sportsfasiliteter som klatring og spinning. Eventuelt kan man gå på pilates eller ta en dukkert i en av de fire svømmebassengene om bord. Synes du ikke det var nok, kan du prøve surfesimulator, kurs i smykkedesign eller baren som beveger seg mellom tre dekk. Utreisen skjer fra Fort Lauderdale i Florida. Pris: Fra 5920,- per person (inkludert cruise med alle måltider, sju overnattinger, det meste av aktiviteter og underholdning og tips). Arrangør: Nordmanns-Reiser AS.

5. Seychellene - strandferie og luksushotell

Turkist hav, hvite strender og palmesus. Seychellene er kanskje kroneksempelet på et romantisk reisemål. Øygruppa består av over hundre øyer og ligger utenfor østkysten av Afrika, nord for Madagaskar. Seychellene skal være en trygg helårsdestinasjon - temperaturen ligger på over 24 grader året rundt, og minst nedbør er det fra april til oktober. Store landskilpadder er det mange av, etter at skilpaddedrap ble forbudt. Seychellene har strenge krav til miljøvern, og har opprettet flere naturreservater. Videre kan det virke som at øygruppa har kommet langt når det gjelder likestilling, for det er kvinnene som er familiens overhode. Arrangøren tilbyr overnatting på luksushotell, og kan også fikse vielse. Pris: 13475,- per person (inkludert fly, sju hotellovernattinger i suite, frokost og middag). Arrangør: Paradisreiser.

6. Thailand - rundreise

Brudepar som ikke har noe imot å reise sammen med andre, kan kanskje ha interesse av denne turen. Reisemålene som besøkes er byen Chiang Mai i nord-Thailand, Bangkok og byen Kanchanaburi i vest, samt badesteder som kystbyen Hua Hin, samt øyene Koh Tao - også kalt "Turtle Island" - og Koh Samui. Turen er en kombinasjon av sightseeing og egen tid til shopping og strandliv. Den inkluderer blant annet besøk hos en lokal folkestamme i fjellet, samt omvisning på okidé-gård, kongepalass og Thailands mest kjente tempel. En reise langs "Death Railway" tilbys også - togforbindelsen mellom Thailand og Burma, hvor over 100.000 omkom under byggingen. Pris: 15990,- per person (inkludert fly, femten hotellovernattinger, transport, inngangspenger og måltider).

Les også: Den perfekte bryllupsfesten

Les også: Shoppe brudekjole på nett

Les også: Ikke sol deg for mye7. Fiji - strand og aktiviteter

Denne øystaten i Stillehavet, nord for New Zealand, består av rundt 330 øyer, hvor én tredjedel er bostatt. Før i tiden kunne man risikere å treffe på kannibaler her. Fiender ble spist med kannibalgafler, som i dag tilbys som suvenirer. Arrangøren tilbyr overnatting på Matamanoa Island Resort på øygruppen Mamanuca, 30 kilometer vest for Fijis hovedflyplass i Nadi. Du kan velge mellom flere spa- og massasjebehandlinger, og aktiviteter som snorkling, fisketur, windsurfing og korallsafari. Øyhopping og matkurs er andre eksempler. Pris: 18790,- per person (inkludert fly, sju hotellovernattinger på Matamanoa Island Resort, frokost og middag under oppholdet). Arrangør: REISEbazaar.

Kilde: Pressemelding FINN reise Seychellene-landskilpadder Petasos-Beach-Resort--Spa3 New-York1---foto-iStockphot

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen