Bryllupsfrisyrer

Hårfin til bryllupet

Og du kan til og med gjøre det selv!

Publisert Oppdatert

Når du skal gifte deg er håret en viktig del av looken på den store dagen. L'Oréal Professionnels Veronica Franzen Gulliksen anbefaler at du tenker nøye gjennom hvilket uttrykk du ønsker deg, uansett om du skal ordne håret selv, eller velger å få hjelp av en frisør.

- Hvis du skal bruke frisør vil jeg sterkt anbefale at du booker en prøvetime før den store dagen. Prisen på en brudeoppsats varierer mye, avhengig av hvor krevende frisyren er og hvor populær og erfaren frisøren er, sier Franzen Gulliksen.

- Strekker ikke budsjettet til frisørbesøk går det imidlertid fint an å ordne håret selv også. Kikk i blader og lag en kollasje der du setter sammen bilder/stylinger du liker. Youtube er også et veldig greit sted å kikke, der ligger det massevis av videoer som viser hvordan du får til ulike frisyrer. Be inn gode venninner eller forlover på en hyggelig kveld, med god mat og litt vin og test sammen hvordan håret skal se ut på den store dagen, sier hun videre.

Hårspray er nøkkelen

Frisøren anbefaler at du investerer i noen gode stylingprodukter, og spesielt er hårsprayen viktig:

- Det lønner seg å ha to hårsprayer. En "jobbespray" med lavt hold til å jobbe med mens man setter opp eller krøller håret, og en spray med kraftig hold til å fiksere. Kjøpe gjerne sprayer i lommestørrelse, det er både rimelig og praktisk, siden du da kan ha den med i vesken eller hos forlover på bryllupsdagen, sier hun.

- I tillegg vil jeg anbefale at man at man alltid bruker et varmebeskyttende produkt før man ruller opp håret, føner det eller på annen måte utsetter det for varme, legger hun til.

Ønsker du pynt i håret kan alt fra blomster til gamle smykker brukes. Gå gjerne på skattejakt i bestemors smykkeskrin, da har du også dekket "noe gammelt".

- Det finnes i tillegg masse pynt man kan kjøpe billig i kjedebutikkene, eller du kan kikke i vintagebutikker for å finne gamle skatter til en rimelig penge. Og glem ikke å kjøpe inn mengder av hårnåler. Sett gjerne to og to nåler i kryss, da sitter frisyren mye bedre enn om man bruker en og en nål, anbefaler Franzen Gulliksen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning