Årets brudekjoler

Kort eller langt, trangt eller stort?

Publisert Oppdatert
Årets bryllupsesong er for alvor i gang, og brudesalongene er klare for storinnrykk av gifteklare bruder. Vi tok en titt på brudekjoletrendene da GlasMagasinet inviterte til bryllupskveld og kjolevisning, og innehaver av Diin brud og selskap, Marit Kaper, forteller gjerne om årets kjoletrender:

- Blonder og tyll kommer for alvor i år. I Italia er en av årets største trender kjoler som har gjennomsiktige tyll-overdeler, slik at man får en undertøyslook. I Norge er vi nok litt for konservative for disse kjolene, men ved å legge et stoff bak tyllen kan trenden fungere også her, mener Kaper.

Tilbake til 80-tallet?

Selv om 80-tallets store puffermer er helt ut, får de store marengsskjørtene en renessanse i år.

- Store skjørt kommer tilbake, men i motsetning til 80-tallskjolene er overdelene enkle, for å skape balanse. Andre store trender er asymmetriske kjoler, og kjoler som sitter tett ned til hoftene. Vi ser også at det blir mer og mer av kritthvite kjoler, dette til tross for at de fleste skandinaviske kvinner kler en ivoryfarge bedre. I tillegg blir det mye fokus på detaljer som skiller seg ut, for eksempel avtagbare belter og detaljer i farger, fortsetter Kaper.

Ta hensyn til kroppsfasongen

Selv om brudekolleksjonene endrer seg fra år til år, mener Kaper at trendene ikke spiller så stor rolle når en brud skal finne kjolen sin. Det viktigste ved valg av kjole er å fange essensen av hvem bruden er.

- Det viktigste er å finne ut hva som passer til bruden. På bryllupsdagen skal man være den vakreste versjonen av seg selv, og det er langt viktigere å se an hvilken kroppsfasong bruden har enn å følge trendene. Er man liten og rund vil man ikke være fin med en havfrueformet kjole, uansett hvor trendy dette måtte være, mener Kaper.

Kjolen skal være en forlengelse av din vanlige stil. Når du skal prøve brudekjole er det derfor lurt å ha gjort seg opp en mening om hvilken stil man ønsker - er du romantisk, sporty eller klassisk? Er du usikker på hvilken kjole som kler deg, anbefaler Kaper at du booker tid hos en brudesalong, gjerne alene.

- Mange tar med seg altfor mange rådgivere på første prøving. Har man med seg fire venninner som alle har ulike meninger og smak vil det være vanskelig for bruden å finne den riktige kjolen. Man stoler automatisk mer på venninnene sine enn på oss som jobber med dette hver dag, så jeg anbefaler derfor at bruden kommer til oss alene første gangen. Da kan vi plukke ut en del kjoler som passer bruden, og venninnene kan være med på neste prøving, sier Kaper.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning