Bryllup i utlandet

Flere og flere norske brudepar velger å rømme bort fra familietradisjoner når de skal gifte seg, og de drar til små og store steder over hele verden.

Publisert Oppdatert
I 2004 fant en sjettedel av norske brylluper sted i utlandet, og antallet stiger år for år.

I takt med at populæriteten øker, må man være desto tidligere ute med bestilling. Da ambassaden i Roma i september i fjor la ut vigselskalenderen sin for 2006 tok det bare tre timer før alle dagene frem til november 2006 var fullbooket. Et års planlegging blir derfor faktisk et minimum om dere vil gifte dere i Roma. Nå er nevnte by et av de aller mest populære bryllupsdestinasjonene, og det er noe kortere ventelister i for eksempel Paris og Madrid.

Man kan gifte seg i sjømannskirken og i ambassader/utenriksstasjoner. Ambassadebryllup, som er en borgerlig seremoni, skal være gratis, men en vielse i sjømannskirken koster fra 500 til 2500 kroner avhengig av hvilket land det dreier seg om. Når dere har bestemt dere for hvor dere vil gifte dere, er det enkleste å ta direkte kontakt med sjømannspresten eller ambassaden i den aktuelle byen.

For at vigsel i utenlandet skal kunne finne sted, må prøving av ekteskapsvilkårene være unnagjort på forhånd. Prøvingen skal foretas av folkeregisteret. En kopi av attesten sendes utenriksstasjonen, og dere må ha med dere originalen. Om en av dere er utenlandsk statsborger er reglene annerledes, og varierer fra land til land.

Vil du gifte deg i sjømannskirken har du følgende steder å velge mellom:

Stockholm, Göteborg, København, Hamburg, Berlin, Alicante/Albir, Mallorca, Fuengirola, Lanzarote, Gran Canaria, New York, Miami, New Orleans, Houston, San Pedro/Los Angeles, San Francisco, Torrevieja.

Og for Ambassader/Utenriksstasjoner:

Brüssel, Roma, Den Haag, Rotterdam, Paris, Warsawa, Moskva, Madrid, Brasilia, Rio de Janeiro, San Jose, Kairo, Jakarta, Teheran, Tokyo, Nairobi, Mexico, Dar-Es-Salaam, Bangkok.

__________________________________________________________________________

Kilde: dittbryllup.no

Bilde: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning