Bruker lang tid på møbelkjøpet

En av tre nordmenn besøker fem eller flere butikker når vi er på møbeljakt, viser en ny undersøkelse. -Overraskende, sier informasjonssjef i Møbelrådet, Knut Skoe.

Publisert Oppdatert
Undersøkelsen er utført av Prognosesenteret på vegne av Møbelrådet, og tar for seg forbruksmønsteret til nordmenn som nylig har pusset opp boligen sin. Nærmere 30 prosent av de som svarte, ser ut til å gjøre en grundig jobb i forkant av innkjøpet.

- Tid er et knapphetsgode, så sånn sett er dette overraskende. Men det er åpenbart at folk synes det å skaffe møbler er et viktig innkjøp, og at de er villige til å bruke tid på å scanne markedet, sier informasjonssjef i Møbelrådet, Knut Skoe.

Mange benytter internett som informasjonskilde i forkant av kjøpet, men svært få kjøper foreløpig møblene på nett.

- Nettet brukes i økende grad som informasjonskanal, men når det gjelder møbler, vil folk helst undersøke med egne hender før de kjøper, sier Skoe.

- Unntaket er designmøbler der folk vet hva de får, uten at de behøver å sitte i møblene først. Men det er ikke noe stort volum over denne handlingen heller, mener han.

Vil være moderne

Undersøkelsen avslører også hvilken stil som råder i de norske hjem. Ikke overraskende svarer et flertall at de vil ha det "tradisjonelt" og "koselig".

- Vi gir ikke slipp på kosen, men det er interessant å merke seg at vi ønsker å være mer moderne enn vi er. 30 prosent av de som svarte, sier at de ønsker å få det mer moderne i boligen sin, forteller Knut Skoe.

Det mener han skyldes nordmenns gryende interesse for design.

- Vi er generelt mer opptatt av interiør og design enn før, og vi er mer skolerte. Har litt peiling, rett og slett, ler Skoe.

- Vi får impulser i større grad enn tidligere, blant annet gjennom interiørblader og interiørstoff i avisene, utdyper han.
Mønster på fremmarsj

Hvilken stil er det så vi ser etter, når vi raider møbelbutikkene?

- Tendensen går mot mer avrundede former. Organiske trykk og asymmetriske sofaer er i tiden. Årets mest iøynefallende endring er at vi har fått veldig mye mer mønster. Møbelmessene i år har stått i tekstilenes tegn, med storblomstrede mønstre og striper. Det vil vi se mer av, tror Knut Skoe.

I samarbeid med Min Bolig .

Foto: APB

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning