Brudebuketten

Er du usikker på hva slags brudebukett du skal velge? I tillegg til at den skal matche kjolen har både type blomster og farger noe å si.

Publisert Oppdatert
Visste du at både antall blomster, type blomster og hvilken farge det er på blomstene etter sigende skal bety noe? Her får du oversikten!

Hvilke blomster du har i brudebuketten skal i følge tradisjonen være viktig slik at dere kommer riktig ut i ekteskapet.

Dyprøde roser: Jeg vil elske deg evig, og du har overvunnet mitt hjerte.

Fioler: Jeg er deg ikke verdig, men jeg vil være lojal mot deg.

Cala: Indre skjønnhet og renhet.

Liljekonvall: Jeg lover deg evig lykke!

Lilje: Din skjønnhet bergtar meg.

Alperose: Jeg vil gjøre alt for deg.

Forglemmegei: La mitt bilde bo i ditt hjerte for evig.

Fuchsia: Jeg tilber deg.

Blått for ro og rødt for lidenskap

Fargen du velger på blomstene har også betydning:

Blå
Blått beroliger og representerer fred og åpenhet. Blått sies å være beroligende på angst og bekymring, og passer perfekt for bruder med forbigående kalde føtter. I romantisk sammenheng betyr blå blomster følgende: Jeg vil bli ved din side til døden skiller oss ad.

Rosa
Rosa står for eleganse og lykke. Uansett hva slags fasong en rosa blomst har representerer den ungdom, uskyld og glede. I en romantisk sammenheng betyr rosa blomster følgende: Jeg er forelsket i deg og lover deg troskap.

Lilla
Lilla er tradisjonelt en farge vi forbinder med kongelige og adelige, derfor passer det godt at fargen representerer ære, stolthet, beundring og suksess. I en romantisk sammenheng betyr lilla blomster følgende: Jeg ønsker deg all lykke og hell i livet.

Rød
Rødt har en helt spesiell energi, og representerer lidenskap, styrke og kjærlighet. I en romantisk sammeheng betyr røde blomster følgende: Jeg teller dagene til vi møtes igjen!

Hvit
Hvitt blir ofte forbundet med uskyld, beskjedenhet og klassisk skjønnhet. I en romantisk sammenheng betyr hvite blomster følgende: Jeg tror på din renhet og jomfruelighet

Gul
Gult står for glede, vennskap og en ny start. En knallgul blomsterbukett lyser opp og gir deg en strålende siste touch på antrekket. I en romantisk sammenheng betyr gule blomster følgende: Du er solen i mitt liv.

Oransje
Oransje står for klarhet og stolthet. Den klare fargen symboliserer energi, entusiasme og varme. I en romantisk sammenheng betyr oransje blomster følgende: Jeg er din troende venn.

Velg riktig antall

Antallet blomster har også betydning:

1 blomst: Du er mitt ett og alt
2 blomster: La oss reise vekk sammen
3 blomster: Når skal vi sees igjen?
4 blomster: Jeg er deg takknemlig.
5 blomster: Jeg vil gjøre hva som helst for deg.
6 blomster: Jeg tviler på dine ord
7 blomster: Jeg elsker deg
8 blomster: Jeg vil alltid være tro mot deg
9 blomster: Jeg vil være alene med deg
10 blomster: Vil du gifte deg med meg?

i_185953

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning